Mallots de vidaMETISS ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘any 2019 no va ser un any més per a Mari Martínez. Vuit anys abans li havien trasplantat el ronyó, i tres mesos després de l’operació va començar a fer ciclisme (abans de la intervenció feia salt de perxa) fins que a l’agost del 2019 va convertir-se en la primera representant del país en uns Jocs Mundials de Trasplantats, en aquest cas a Newcastle. L’experiència no va anar gens malament, i Martínez va guanyar dues medalles, ja que va ser segona tant a la prova de ciclisme en ruta com a la contrarellotge.

Ella mateixa va ser l’encarregada de dissenyar el mallot amb què va participar en els Jocs, i diverses persones van interessar-se a aconseguir-ne un. “No era la meva intenció, però vaig veure que a la gent li agradava, vam fer una comanda, i ara hi ha set o vuit persones que porten mallot”, explica Martínez que afegeix que “el que vull és que es visibilitzi la donació d’òrgans a Andorra perquè hi ha companys a qui els costa més donar la cara quan es tracta de salut, i amb aquest gest solidari pots salvar moltes vides”.

I quina millor manera hi ha de visibilitzar un mallot? Doncs anar en bicicleta, i això és el que va fer Mari Martínez, que amb les mesures de confinament ja relaxades, va poder organitzar una trobada amb la resta d’integrants del grup, amb una sortida fins a Araclís, i amb tots els membres del grup equipats amb el mallot amb què va participar en els Jocs l’any passat. La sortida va ser emotiva i la corredora reconeixia que “quedar tots junts em feia il·lusió, i veure gent amb el meu mallot també”, i va cloure que “m’agrada molt veure-ho per tot el que va representar i també per tot allò que hi ha al darrere”.

tracking