Tests a tots els jugadors abans de tornar a entrenar en grup

La FAF i el biòleg Joel López elaboren un protocol de retorn a la competició

Tests a tots els jugadors abans de tornar a entrenar en grupFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Futbol va presentar dimecres als clubs un protocol de retorn als entrenaments i a la competició elaborat en col·laboració amb el biòleg Joel López, un document que inclou que tots els futbolistes s’hauran de realitzar proves serològiques i PCR abans de tornar a entrenar en grup. En el cas dels tests d’anticossos, bona part dels futbolistes del país ja se’ls estan realitzant, perquè els clubs han recomanat als jugadors que participessin al cribratge massiu a tota la població. El pla consta de sis fases entre la zero, pautes d’entrenament a casa, i la cinc, retorn a la normalitat, i s’estableix que la competició podria tornar a partir del 22 de juny, sempre que el Govern ho autoritzés a la reunió prevista amb la FAF per a l’1 de juny.

Precisament l’1 de juny és la data marcada per a l’inici de la fase dos, en què els futbolistes ja podran entrenar a la gespa en grups de fins a cinc persones, però sense tenir interacció entre si, i en uns grups que haurien de ser sempre els mateixos. A la següent fase, programada al calendari del protocol per a l’11 de juny, ja podria haver-hi entrenaments en grups de vuit a deu persones i amb interacció, però per autoritzar els futbolistes a prendre part en aquestes sessions hauran de tenir una prova serològica realitzada en els últims set dies i una PCR feta a les últimes 48 hores.

A la fase 4 es permetria entrenaments amb grups de 15 a 20 futbolistes i el retorn a la competició arrencaria el 22 de juny. En aquest cas, tots els jugadors necessitarien una prova d’anticossos realitzada en els últims 15 dies, i en cas d’algun positiu d’un membre de l’equip s’hauria de fer un test PCR en els tres últims dies. Per últim, la fase 5 de retorn a la normalitat no té data i podrà haver-hi competicions si els futbolistes tenen un test d’anticossos fet en el darrer mes. Si apareix algun positiu s’haurà de fer una PCR a tot l’equip en els últims 7 dies abans de tornar a jugar.

Pel que fa al retorn de la lliga, en un primer moment la UEFA va posar el 20 de juliol com a data límit per acabar-la, però s’està estudiant allargar-la un parell de setmanes més. En cas de tenir l’OK, la FAF tindria marge per modificar el calendari provisional, ja que en els possibles escenaris de retorn que va publicar, si el futbol tornava més enllà del 21 de juny se suprimia la fase final de la Copa Constitució, i després de les tres jornades de lliga regular que resten es faria un play-off a una volta i no a dues.

tracking