La directora de l'Ultra Trail diu que tenien un benefici de 1.100 euros per edició

Lídia Martínez assegura que "no ens hem enriquit" amb l'organització de la prova i destaca els més de 50.000 euros en donacions a ONGs

L'ACU no descarta demandar l'Andorra Ultra Trail

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de l'Andorra Ultra Trail, Lídia Martínez, va repassar en una entrevista per a la web especialitzada 'Carreras por montaña' la trajectoria de la prova i la delicada situació que l'ha portat a la desaparició. Una de les declaracions que va fer i que més destaca és que no feien negoci amb l'organització de la prova. "Tampoc ens hem enriquit amb l'Andorra Ultra Trail. Encara que la gent cregui que és un negoci, teníem un benfici mitjà de 1.100 euros per any. Amb això no cobrim les despeses ni ens enriquim", va assegurar Martínez. La directora també destacava que "podríem haver guanyat bastant més, però cada any feiem donacions a ONGs i en els onze anys hem donat més de 50.000 euros, perquè eren els nostres valors i els que la cursa transmetia".

La directora va explicar també que ja s'havien gastat 150.000 euros en la data de l'anul·lació amb els salaris dels treballadors, lloguers i promocions, entre altres despeses. "Si haguéssim tornat als corredors només la part no gastada del que havien pagat, haguéssim tornat només el 23%", va indicar Martínez, que destacava l'esforç i l'endeutament que suposava per a ells tornar ja el 70% de la inscripció. La directora va lamentar els insults i amenaces que ha rebut la seva família, i va precisar que només el 7% dels inscrits s'havien queixat, i eren principalment d'Andorra i Espanya. "A la resta del món els hi ha semblat bé, és estrany".

En l'entrevista d'uns 28 minuts, Martínez també va remarcar que estudiaran fer alguna reclamació a Andorra Turisme. "Nosaltres evidentment no marxarem amagant-nos", va comentar la directora, que va precisar que els contractes estaven signats i preveien també el cas de cancel·lació per força major. "Tampoc volem entre en polèmica perquè tot el món ho està passant malament, pensem també que el país ha de superar el que està passant ara", va afegir.

tracking