Curses de muntanya

Desmentiment rotund

Els germans Ferran i Xavi Teixidó neguen fermament les acusacions de compravenda d’EPO bolcades per un mitjà digital espanyol

Desmentiment rotundArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els excorredors de la Copa del Món de curses de muntanya i germans Ferran i Xavi Teixidó van ser ahir acusats pel mitjà digital espanyol Info Trail de tenir vinculació amb l’operació Hipoxianet. Una trama la qual fa prop de quatre mesos va ser desarticulada per la unitat especial de la guàrdia civil espanyola en relació amb la salut pública i el dopatge, que es dedicava a la sostracció i exportació il·legal d’EPO (eritropoetina). Segons l’esmentat portal web, els dos andorrans formarien part d’una llista de més de 250 esportistes de diferents nacionalitats implicats en la xarxa. “No té cap sentit”, va comentar Ferran Teixidó. “Si hi hagués alguna cosa l’agència antidopatge ho hauria de saber i no en sap res”, va afegir. L’actual cap del cos de banders exposa que “curiosament en una llista de 250 persones només surten els nostres noms, on és la resta?”. A més, va afegir, “he passat moltíssims controls antidopatge i mai he tingut cap problema”. Ferran Teixidó entén que “he tingut contacte amb corredors de muntanya d’elit, evidentment, però d’aquí a llegir aquestes acusacions... a més posen que en venc!”, va destacar. “Si fos així, la policia hauria de saber alguna cosa i ja se m’hauria tirat a sobre, oi? No esperarien a veure una notícia en una web.”

Per part seva, Xavi Teixidó també païa encara la informació i, incrèdul, va explicar que “ens ho hem trobat tot de cop i, evidentment, no podem fer més que desmentir rotundament el que s’ha publicat”, va explicar. “Nosaltres hem desenvolupat la nostra carrera sempre de manera neta i ara prendrem les mesures que estimem oportunes”, va afegir. Els dos germans coincideixen també a assenyalar que “el mal ja està fet i no només ens embruta a nosaltres, sinó la FAM i a tots els corredors del país”. “M’han fet mal”, va lamentar Xavi.

Suport de la FAM

La Federació Andorra de Muntanyisme (FAM) va donar suport als dos germans en un comunicat emès ahir. L’ens va explicar que “amb motiu d’una dubtosa notícia emesa per un mitjà de comunicació digital espanyol amb relació als germans Teixidó, des de la FAM volem donar el màxim suport al Xavi i al Ferran, els quals han demostrat, durant tota la seva carrera esportiva i com a corredors de l’equip nacional, la voluntat de progressar i aconseguir els seus objectius amb els més exigents criteris de superació i esforç sense la necessitat d’haver de recórrer a cap altra substància o producte dopant”. En l’escrit, la FAM va sostenir també que “creiem, amb convicció, en la seva innocència en qualsevol altre acte d’intermediació d’aquest tipus de productes”. A més, la federació va lamentar que “certs mitjans de comunicació difonguin notícies no contrastades sense mesurar el mal i les conseqüències que se’n puguin derivar”.

tracking