Trial

La cita del Mundial a Sant Julià no es farà almenys fins al setembre

La Federació Internacional de Motociclisme anuncia que l’inici del Campionat del Món s’endarrereix per la Covid-19

La cita del Mundial a Sant Julià no es farà almenys fins al setembreARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) va anunciar ahir canvis en el Mundial de trial a l’aire lliure (TrialGP) a causa de l’emergència sanitària derivada del coronavirus, i el campionat no arrencarà, com a mínim, fins al setembre. Aquesta decisió afecta també el Principat, ja que la tercera prova prevista al certamen era la que s’havia de disputar a Sant Julià de Lòria, que dos anys després recuperava el Mundial a l’aire lliure.

En un primer moment, la cita estava programada per al 20 i 21 de juny, però a final de març tant la federació internacional com la federació nacional van anunciar que la cursa es posposava i s’estava buscant una nova data, previsiblement a final d’agost, però la decisió comunicada ahir per la FIM farà que la cursa s’hagi d’endarrerir encara més. De fet, Andorrà formarà part d’un Mundial exprés, ja que la federació internacional va anunciar que les proves previstes per a aquest 2020 a la Gran Bretanya, República Txeca i Japó (a més del Trial de les Nacions a Portugal) no se celebraran, i el Campionat del Món de trial a l’aire lliure tindrà només les proves d’Andorra, Espanya, França i Itàlia, totes a partir del mes de setembre.

També està pendent de com evoluciona la situació el Mundial indoor, que hauria de començar dissabte 10 d’octubre a Andorra la Vella. La capital havia de ser la seu de l’última cita del campionat d’enguany a l’abril, però a causa del coronavirus es va haver de suspendre. La Federació Motociclista d’Andorra i l’empresa promotora van acordar que fos la primera cursa del Mundial del 2021.

tracking