La situació sanitària, el tret diferencial

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, defensa aquest aspecte com a gran esquer per a Andorra

La situació sanitària, el tret diferencialBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va fer ahir una defensa aferrissada de les possibilitats de la candidatura del Principat per poder acollir la fase final de la Lliga ACB. Molt optimista davant la possibilitat de ser la seu escollida, Aixàs va explicar que “nosaltres presentem el que creiem que pot ser el tret diferencial, que és la situació sanitària a dia d’avui [a Andorra] i en la que podem estar si, hipotèticament, ens toca acollir aquesta fase final”.

La candidatura, com demanava l’ACB, ha d’estar basada en tres eixos –instal·lacions esportives, infraestructures hoteleres i situació sanitària– i Aixàs va sostenir amb fermesa que Andorra “és forta en totes tres”. En aquest sentit, el mandatari tricolor va exposar que “tenim unes instal·lacions esportives envejables i hoteleres, ja no diguem. La nostra situació i actuació sanitària, tal com han destacat els mitjans dels nostres països veïns, crec que està sent model d’inspiració per a altres llocs i països”. Aixàs va afegir que creu “que podem ser clarament diferencials respecte d’altres candidatures”, ja que quan s’hagi de disputar la fase final de la Lliga ACB, Andorra “ja haurà passat un doble cribratge de la població”. El president va destacar que quan es jugui aquesta resolució del campionat, i tal com estan advertint les autoritats sanitàries del país, “les persones que estiguin malaltes restaran confinades, un fet que serà determinant i que farà que la nostra activitat econòmica es reprengui en breu”, va indicar. Amb la proposta de Barcelona descarrilada, el MoraBanc Andorra lluitarà amb vuit ciutats espanyoles: Almeria, Gran Canària, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife, València i Saragossa. “Tenim els nostres arguments, així com la resta de ciutats que s’estan posicionant, però tinc molt clar que en l’àmbit sanitari som, segur, diferents i amb cert avantatge respecte a la resta de seus”, va afirmar Aixàs. “Tindrem les nostres opcions perquè entenc que el que ha de prevaldre és el tema sanitari i s’han de posar altres criteris en un segon pla”, va cloure.

Sempre que s’acabi donant llum verd a reactivar la competició, el format de la fase final de l’ACB abraça un torneig de 12 equips en una única seu que serà definitivament escollida i adjudicada abans del 31 de maig.

L'EQUIP SEGUEIX TREBALLANT INDIVIDUALMENT

Mentre que la resta dels equips de l’ACB ja poden entrenar en grup, el MoraBanc Andorra no variarà el seu full de ruta. De moment, l’equip tricolor seguirà aquesta setmana treballant de manera individual en espera d’obtenir el vistiplau del ministeri de Salut. Dintre del protocol establert pel Govern, el següent pas hauria de ser poder permetre que dos jugadors puguin entrenar de manera simultània, però cadascú en una meitat de la pista.

tracking