Més copes del món

La Massana i Vallnord - Pal Arinsal s’asseguren ser presents al circuit mundial del 2021 i 2022

Més copes del mónFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra seguirà present al calendari de la Copa del Món de BTT, com a mínim, fins al 2022, ja que segons ha pogut saber el Diari, La Massana i Vallnord - Pal Arinsal ja han signat l’acord amb l’UCI (Unió Ciclista Internacional) per acollir dos anys més una de les cites que conformen el circuit mundial de la disciplina de bicicleta de muntanya. A més, també estan treballant per tenir una prova el 2023 que serviria com a preludi del Campionat del Món que aterrarà al país el 2024 per segona vegada a la història, tot i que el procés per ser seu el 2023 encara no està obert.

El contracte actual entre la UCI i Vallnord - Pal Arinsal i La Massana finalitzava amb l’edició d’aquest 2020, que finalment va haver de ser suspesa a causa de la crisi sanitària derivada del coronavirus, però totes les parts ja havíen manifestat el seu interés en allargar el vincle. De fet, després de la cursa del 2019, el membre de la Comissió de BTT de l’UCI, el portuguès Arturo Lopes, va donar pràcticament per feta la continuïtat de la Copa del Món per al 2021, 2022 i 2023, tot i que el llavors cònsol major de La Massana David Baró va posar-hi el fre perquè tot depenia de l’equip comunal que sortís de les eleccions de finals d’any i de la decisió que s’acabés prenent de demanar o no les proves, tot i que la voluntat de Baró era tractar de convertir Valnord - Pal Arinsal i La Massana, en una “seu fixa”. En aquest sentit, les relacions entre l’UCI i tant l’estació com el comú són excel·lents, i la federació sempre ha mostrat els seus elogis a La Massana i a Pal Arinsal per la bona organització de les set cites de la Copa del Món, del Campionat del Món, i dels Mundials Masters que s’han organitzat al país durant els últims anys.

Buscar forat al calendari

Amb la Copa del Món dels propers anys assegurada, ara el que resta per confirmar són les dates. La Unió Ciclista Internacional està treballant amb les seus de les curses per mirar d’encaixar en el calendari totes les proves (en total n’hi ha 12, algunes només de descens, altres de cross country, i també que agrupin les dues disciplines, com podria ser el cas de la de Vallnord - Pal Arinsal). A més, el 2021 serà un any complicat, ja que la crisi sanitària ha fet ajornar un any els Jocs Olímpics de Tòquio (que seran del 23 de juliol al 8 d’agost), i la cita farà que sigui més complicat encaixar totes les curses en els cinc mesos que acostuma a durar la temporada entre l’abril i el setembre.

La primera proposta que l’UCI ha fet a La Massana i Vallnord - Pal Arinsal és fer la prova de l’any vinent durant el mes de juliol, i segons el primer esborrany de calendari de dates que preveu la federació internacional, al qual ha tingut accés el Diari, les curses es disputarien el cap de setmana del 3 i 4 de juliol, o una setmana després, el del 10 o 11.

Pel que fa al 2022, encara no han començat les converses per establir la data definitiva, però tot fa apuntar que també se celebrarien a principis de juliol com ve sent habitual, ja que entre les dates que ha reservat l’UCI per acollir cites amb les dues modalitats de la Copa del Món, hi ha el 2 i 3, i el 9 i 10 de juliol del 2022.

RETORN DE MÉS DE 4 MILIONS D'EUROS I UNA AFLUÈNCIA DE 40000 ESPECTADORS

La Copa del Món de BTT és sens dubte un dels esdeveniments esportius més importants que acull el país, i que més diners deixen al país. La cita de l’any passat va congregar un total de 42.000 espectadors al bike park de Vallnord - Pal Arinsal al llarg dels tres dies que va durar la competició, una xifra a la qual s’ha de sumar totes les persones derivades directament de la competició com són els corredors i els seus equips, tot el personal de la Unió Ciclista Internacional, els membres de la producció televisiva, els representants dels mitjans de comunicació d’arreu del món, i tots els patrocinadors que instal·len els estands de les marques publicitàries al Pla de la Caubella durant els dies en què transcorre la Copa del Món. A les dades d’espectadors i pernoctacions s’hi ha de sumar les de l’audiència televisiva. Actualment la Copa del Món de BTT es pot seguir en directe a través de Red Bull TV i es veu a un total de 103 països arreu del món amb una audiència acumulada de 67 milions d’espectadors (segons les dades de la Copa del Món del 2018). A més, la cita també genera un retorn econòmic important per al país, ja que el 2018 va ser de 4,5 milions d’euros, fet que la converteix en un dels pilars de les proves esportives que es fan al país. De fet, la cònsol major de La Massana, Olga Molné, ja ha explicat en diverses ocasions la importància de la BTT per la parròquia, o el cap de Govern, Xavier Espot, també ha mostrat el seu suport a aquesta prova ja que, tal com va manifestar a la presentació de la cita de l’any passat “aporta molt valor afegit, diversifica la nostra oferta turística, atreu visitants, i crea riquesa al comerç i hosteleria”.

tracking