L'executiu ofereix tests massius si Andorra acull l'ACB

L'executiu ofereix tests massius si Andorra acull l'ACBFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va aprovar ahir presentar una candidatura per acollir la fase final de la Lliga Endesa de bàsquet (sempre que s’acabi disputant) i té com a punts forts respecte a altres rivals el tractament específic sanitari que es podrà oferir als esportistes, posant com a exemple l’estudi serològic massiu que s’ha realitzat a la població. De fet, ofereix poder realitzar tests d’anticossos a tots els jugadors i tècnics si la competició s’acaba disputant al Principat.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va manifestar al Diari que la situació sanitària és un dels punts a favor de la candidatura d’Andorra, i va assenyalar que “els tests ens han permès testar tota la població, i hem pogut aïlla la infecció i els focus on pogués quedar la malaltia activa”, i va afegir que “estem satisfets perquè pensem que és la millor candidatura pel que fa a les condicions sanitàries, i això és l’important en una pandèmia”. La ministra d’Esports també va explicar un altre dels punts forts de la candidatura, el fet de “la proximitat que hi ha entre les instal·lacions hoteleres i esportives, ja que reduir els trasllats redueix els riscos de contagi”. Per últim, va assegurar que “acollir la fase final seria el reconeixement a la bona gestió que hem fet de la crisi sanitària i ajudaria a visibilitzar Andorra com a un destí segur per al turisme”.

Andorra tindrà com a rivals Tenerife, Gran Canària, Menorca, Madrid, Saragossa, Navarra, Almeria i Barcelona, i està previst que la decisió final es conegui el 31 de maig. En cas de que finalment es fes la competició, tindria una durada de 14 dies amb els 12 primers classificats de l’ACB i les dates s’establirien entre el 15 de juny i 10 de juliol.

L’ACB vol una lliga de 18

El president de l’ACB, Antonio Martín, va explicar ahir que la voluntat de l’associació és que la propera temporada hi hagi una lliga de 18 equips i no pas de 20. “Per mil motius, els clubs entenen que ser 20 equips amb el que està caient i amb el que ens ve a sobre la propera temporada és una dificultat extrema, i l’ideal és que siguem 18 per molts motius”, va assenyalar Martín, en relació amb la decisió de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) de lluitar pels dos ascensos que els corresponen segons el conveni entre ACB i FEB.

tracking