L'ACB estudia una lliga de 20 equips sense play-off

L'ACB estudia una lliga de 20 equips sense play-offFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encara no està clar si es reprendrà la Lliga Endesa d’aquest curs, però l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) ja pensa en el model de competició de la temporada vinent, que podria ser amb 20 equips i sense play-off pel títol, segons va explicar ahir el diari AS.

La decisió de la Federació Espanyola de Bàsquet de mantenir els dos ascensos (tal com estableix el conveni entre FEB i ACB), combinada amb la resolució de l’assemblea de la Lliga Endesa que no baixi ningú, fa que el curs que ve es prevegi una temporada amb 20 equips a la màxima categoria del bàsquet espanyol, sempre que es mantingui l’acord entre les dues parts. Això complicaria el calendari, ja que es tracta d’un any amb finestres FIBA, Preolímpic i Jocs Olímpics, a més de les diferents competicions europees.

Segons explica el rotatiu, una altra de les opcions que rumia l’ACB és la de dividir els 20 equips en dos grups de deu equips (com ja s’havia fet a final dels vuitanta o principi dels noranta).

L’ampliació de la competició a 20 equips no satisfà bona part de les entitats de l’ACB, especialment els grans, i tampoc el MoraBanc Andorra, tal com va explicar el director general, Francesc Solana.

tracking