Ben trobada pista

El MoraBanc Andorra, amb restriccions sanitàries, va tornar a tenir contacte amb la pilota i amb el parquet del Poliesportiu

Ben trobada pistaBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La darrera sessió de treball al Poliesportiu, el 12 de març passat, cinc dies després de guanyar a Múrcia, havia quedat massa allunyada en el temps. El retrobament amb el parquet, la pilota i la cistella va permetre ahir al primer grup de jugadors del MoraBanc Andorra tornar a tenir unes sensacions que la pandèmia de la Covid-19 havia arrencat de soca-rel. 54 dies, gairebé dos mesos després, la bombonera es va desprecintar perquè una part de la plantilla tricolor –Hannah, Senglin, Alexis i Hugo Bartolomé, Massenat i Llovet– reprengués l’activitat, evidentment condicionada per la crisi i amb l’aplicació de les màximes mesures de seguretat. Unes sessions individuals i per torns que van servir perquè, en bona part, els jugadors del MoraBanc Andorra poguessin tornar al seu hàbitat natural. Entre cada entrenament es deixa un interval de 20 minuts per desinfectar els espais utilitzats per la plantilla i el cos tècnic.

Durant el treball de cada jugador hi havia, amb màscara, guants i mantenint la distància social i de seguretat, el tècnic, Ibon Navarro, l’auxiliar Davis Eudal i el preparador físic del club, Miguel Ángel Rodellar. “És molt important en aquest tipus de situacions no passar-se”, va exposar sobre aquestes sessions individualitzades el preparador físic. Des del club sempre s’havia deixat clar que la tornada als entrenaments havia de ser progressiva i les càrregues molt graduals. “Tampoc ens hem de quedar curts perquè la idea és treballar en la línia de sempre i amb la intensitat i els descansos que corresponen”, va afegir Rodellar. També va explicar als canals oficials del club tricolor que “la idea és començar a fer els moviments que es fan en un partit de bàsquet i que hem intentat replicar amb els exercicis a casa, però que no es poden desenvolupar igual que en una pista de bàsquet”. Al voltant d’una hipotètica tornada de la competició amb una fase final i molts partits en pocs dies, el preparador va afirmar no estar preocupat pel nivell físic dels jugadors: “No em preocupa en excés jugar partits tan seguits. Fins i tot podria dir que m’agrada. Vull arribar a aquest moment i fins a la final i guanyar-la”, va cloure.

El MoraBanc Andorra ha estat, d’aquesta manera, el primer equip professional a tornar a exercitar-se i, per tant, el primer a fer-ho de la Lliga ACB. En no estar sotmès a la jurisdicció espanyola, el club tricolor va poder reprendre l’activitat, amb la resta d’esportistes professionals residents al país, amb les restriccions imposades pel Govern i que obligaran a establir una franja horària per repartir exercicis entre pista i gimnàs. L’ACB, per part seva, segueix estudiant els protocols establerts sense donar a conèixer una política comuna per a l’arrencada de les sessions, que podrien tenir lloc aquesta setmana.

Walker i Sy, aquesta setmana

Aquesta tarda serà el torn de Dejan Musli, David Jelínek, Guille Colom, Moussa Diagne, Tyson Pérez i Dejan Todorovic, i durant tota aquesta setmana la feina està programada així. Pel que fa als jugadors que es troben fora del país, David Walker està previst que pugui tornar a Andorra demà des d’Ohio, on es troba des de fa un mes confinat amb la seva família. El cas de Bandja Sy és una mica diferent perquè tornarà tan bon punt obrin les fronteres a Sèrbia, on està amb la parella i la filla nounada.

tracking