x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
poliesportiu

Retorn professional

El MoraBanc, 51 esportistes becats al programa ARA, els ciclistes i els pilots de moto podran tornar dilluns a l’activitat per preparar les competicions
Sy i Diagne al darrer partit disputat al Poliesportiu.

El MoraBanc Andorra fa una donació de 10.000 euros al fons de solidaritat del Govern

Sy i Diagne durant un partit disputat al Poliesportiu.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/05/2020 a les 11:12
Un total de 128 esportistes professionals podran tornar a partir de dilluns als entrenaments, tot i que ho hauran de fer de manera individualitzada i amb condicions per preservar la seguretat. Segons va explicar el cap de Govern, Xavier Espot, durant la jornada d’ahir, 14 dels esportistes seran els jugadors del MoraBanc Andorra, 51 són els becats al programa ARA (Alt Rendiment d’Andorra), 48 ciclistes i 15 pilots de motociclisme.
Cadascun d’aquests quatre grups diferenciats tindrà un indret per entrenar. Per exemple, els jugadors del MoraBanc podran fer-ho al Poliesportiu com fan de manera habitual, però cada jugador tindrà una franja horària i es repartiran entre la pista i el gimnàs. Pel que fa als 51 esportistes adjudicataris de les beques ARA, el seu lloc per exercitar-se serà el Centre de Tecnificació d’Ordino, que quedarà dividit en quatre parts (la sala d’esports de combat, el gimnàs, la pista coberta de 120 metres i la zona exterior del camp de gespa). Dintre d’aquesta categoria hi ha competidors de diferents disciplines com l’atletisme, muntanyisme, judo, taekwondo, gimnàstica, tennis, esquí o natació.

Els pilots de moto disposaran d’un espai a la cota 1.600 de Naturlandia per entrenar amb motos de trial (per minimitzar riscos) amb una franja horària entre les 11 i les 14 hores, i dividits en dos grups en dies alterns, un de set i un de vuit corredors. Disposaran també d’un vehicle de suport i del metge de la Federació Motociclista d’Andorra. Per últim, els ciclistes també es dividiran en dos grups de 24, hauran d’entrenar en dies alterns i tindran també la franja horària d’11 a 14 hores, però l’entrenament podrà ser només de dues hores i haurà de ser individual. Podran rodar en un tram habilitat des d’Ordino fins a Arcalís i també pel coll d’Ordino, i hi haurà dos punts per iniciar els recorreguts, l’aparcament del Palau de Gel, a Canillo, i l’aparcament del Centre de Tecnificació d’Ordino.

El futbol queda exclòs
Qui no podrà tornar a la feina de moment són els equips de futbol, tant de la Lliga Multisegur Assegurances com l’FC Andorra. Qüestionat per aquest aspecte, el cap de Govern va manifestar que “no formen part de la primera fase de retorn i l’FC Andorra no s’hi acollirà perquè de moment no té la confirmació de que la lliga s’acabi”, i va afegir que “hem volgut prioritzar els esportistes i equips que tenen esdeveniments prefixats i que tenen cites que segueixin vigents”.

Sobre les competicions nacionals, Espot va assenyalar que “no s’ha pres cap decisió, el ministeri està treballant amb les federacions en les fases de represa de l’activitat en l’àmbit esportiu”.
 
EL PROTOCOL DE L'AEMB EXTREMA LES MESURES HIGIÈNIQUES AL BÀSQUET
L’Associació Espanyola de Metges de Bàsquet (AEMB) ha realitzat un protocol per al retorn a l’activitat i inclou la realització de testos, extremar les mesures d’higiene i de distanciament social, i de protecció d’entrenadors i cos tècnic.

Els documents a què ha tingut accés el Diari inclouen mesures prèvies i durant els entrenaments. Pel que fa a abans d’arrencar, s’haurà de fer una autoavaluació de la temperatura corporal a tothom, i ja a les sessions preparatòries es demana que cada jugador tingui una tovallola i ampolla d’ús individual, es prohibeixen els xocs de mans i salutacions que impliquin contacte físic, i es demana substituir les banquetes per cadires individuals amb una separació de dos metres. També es demana que hi hagi el mínim de gent possible, i que es realitzin circuits d’entrada i sortida independents a les instal·lacions on siguin els entrenaments. A més, per tal de tenir un millor nivell de seguretat, es recomana que els jugadors es dutxin i canviïn als seus domicilis, i que quan l’últim membre abandoni la pista es desinfectin les àrees utilitzades.
Pel que fa al material de protecció, es recomana que els jugadors duguin mascaretes quirúrgiques mentre no s’entrenin, pel que fa al cos tècnic es demana que duguin també guants, i per als responsables de material, que les mascaretes siguin FPP2 i que portin també pantalles de protecció.

Per últim, es dedica un apartat a les instal·lacions i es demana definir unes àrees de treball mínimes, instal·lar un punt de neteja de vambes, ventilar els diferents espais i deixar el mínim material possible a les sales, a més de la desinfecció prèvia i posterior de pilotes, estores i qualsevol altre estri que s’utilitzi.
Etiquetes
  • #8 Jordit
    (02/05/20 16:08)

    Molt injust,la veritat podem felicitar al nostre GOVERN fins ara,pero aquesta ultima decisiò que només surtin els esportistes professionals, això a estat un fallo . Hi ha molta gent que per salud o perquè li agrada fer bicicleta an decidad que aquest grup CASTIGATS A CASA. Ningú a pres el temps per organitzar aquest grup, per horaris i parròquies.el més facil és no fer res GRÀCIES per pensar per tots

    Respondre
  • #7 Injust
    (02/05/20 15:25)

    Les desescalades son a nivell poblacional. No uns més privilegis que els altres. A tot això essent un servei no essecial sense feina a curt plaç! Cada 15 dies una etapa nova d'economia però no de llibertat per les persones... Home com a primera mesura va estar molt bé no ho nego. Però ara ja toca revisar-ho o si més no la mateixa llibertat per tothom, sense excepcions! A més poseu-vos d'acord! No pot sortir salut dient una cosa i al cap de poc el cap de govern desmontant-ho tot. "primer mirarem l'economia i després si s'axiò ja podreu sortir una miqueta més vale?" En fi....

    Respondre
  • #6 Xavi
    (02/05/20 14:49)

    Molt injust, portem un mes i mig seguint les RECOMANACIONS,i en la primera fase d'excepcio del confinament es va dir que si hi havia un bon comportament epidemiologic es farien noves excepcions a les sortides per practicar esports als 14 dies, ara ens diuen que fins el 11 de maig no hi haura noves excepcions. Portarem gairebe 4 setmanes podent sortir 1h cada dos dies, amb un mes que bon comportament epidemiologic i amb un sistema sanitari sense cap estres. Nomes volem sortir a fer el que mes ens agrada (bici i muntanya), mantenint les distancies i amb prudencia (com sempre fem)

    Respondre
  • #5 LL
    (02/05/20 14:47)

    No crec que sigui fàcil gobernar ara mateix el país I ho estaràn fent lo millor possible..però en aquest tema sembla que s'estiguint rient de la resta de població.som amants de la muntanya I esportistes pero no "profesionals" poder ara mateix hi ha molta gent que necessita una mica més de llibertat per fer més activitats al aire lliure a nivell psicólogic que aquests pobres professionals, ja que no hauran partit ertos, suspensió de sous, dols en silencis entre d'altres..però ojo!!! ens conformem amb 1horeta al día de llibertat cada dos dies???després d'haver acatat totes les recomanacions durant més d'un mes. Amb sort tenim alguna hora de llum a casa perque clar segur que la majoria que estem patint aquesta maleïda situació no vivim en xaletarros amb jardí, patí, gimnàs etc... Però tranquils podem anar al súper, fer fotocopies, i comprar estris amb les aglomeracions de gent, perque no es fan cues al súper.... Només volem fer muntanya amb responsabilitat.

    Respondre
  • #4 ..
    (02/05/20 14:30)

    No crec que sigui fàcil gobernar ara mateix el país I ho estaràn fent lo millor possible..però en aquest tema sembla que s'estiguint rient de la resta de població.som amants de la muntanya I esportistes pero no "profesionals" poder ara mateix hi ha molta gent que necessita una mica més de llibertat per fer més activitats al aire lliure a nivell psicólogic que aquests pobres professionals, ja que no hauran partit ertos, suspensió de sous, dols en silencis entre d'altres..però ojo!!! ens conformem amb 1horeta al día de llibertat cada dos dies???després d'haver acatat totes les recomanacions durant més d'un més. Amb sort tenim alguna hora de llum a casa perque clar segur que la majoria que estem patint aquesta maleïda situació no vivim en xaletarros amb jardí, patí, gimnàs etc... Però tranquils podem anar al súper, fer fotocopias, comprar estris amb les aglomeracions de gent, perque no es fan cues al súper.... Només volem fer muntanya,amb prudencia I responsabilitat.

    Respondre
  • #3 Albert
    (02/05/20 14:01)

    vergonyós!  l'excusa de col·lapsar les uci ja no cola, volem tornar a sortir amb bicicleta.  quina merda d'igualtat, si ni tan sols hi ha competeciones professionals a la vista!  a espanya ja es pot pedalar i aqui portem dies gairebé sense nous casos.  vergonyós!

    Respondre
  • #2 Marc
    (02/05/20 11:24)

    I la resta que paguem més imposats ens quedem sense poder sortir amb bici. I a Espanya ja estan pedalant. Aquesta preferència vip està molt malament. Aquí tots som iguals. O potser no?

    Respondre
  • #1 Vaya tela...
    (02/05/20 10:48)

    Lamentable. Cap problema pels jugadors del MoraBanc ni els becats, però els pilots? I els ciclistes? La majoria de pilots viuen a la Massana, Anyós, etc., i hauran d'anar amb cotxe fins Naturlandia. I els ciclistes el mateix, a sortir. Mentrestant, la població hem d'esperar fins dilluns 11 perquè se'ns deixi sortir 'una mica' més. Com es nota que aquests esportistes mouen diners i no els interessa que marxin del país...

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts