Esquí d'estil lliure

La irregularitat marca el curs d'Aguareles

Les lesions i massa altibaixos no permeten a Carlitos facturar els objectius marcats al principi

La irregularitat marca el curs d'AguarelesFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carlitos Aguareles ha afrontat la novena temporada en el circuit internacional com a esquiador d’estil lliure i com a màxim exponent de la Federació Andorra d’Esquí (FAE) de l’especialitat. El balanç final que fa la FAE és agredolç, ja que ha estat un curs on les lesions i els altibaixos que ha tingut el rider, abans de l’esclat de la crisi sanitària, no li han permès complir els objectius.

Una temporada on s’ha tornat a compartir equip amb la RFEDI (Federació Espanyola), que ha permès “sobretot ser molt més competitius en termes d’esportistes”, segons ha apuntat Josep Gil, tècnic responsable de la secció de freestyle de la FAE. A més, ha estat un curs on s’ha incorporat un fisioterapeuta i un preparador físic “per disposar d’un bon seguiment de l’estat dels corredors de la FAE” i s’ha comptat amb Scotty Jordan com a entrenador de Copa d’Europa. A la pretemporada, Carlitos Aguareles va tenir algunes caigudes amb petites contusions i li va costar arrencar per estar al nivell desitjat per la Copa del Món. “La decisió tècnica per poder millorar el seu estat físic i mental va ser abaixar un nivell i tornar al circuit Copa d’Europa de slopestyle i fer Big Air Copa del Món”, apunta Gil. Durant la temporada, a Carlitos li va costar agafar el ritme i estar al nivell que volien els tècnics. Va començar amb una 25a plaça al Big Air de Mòdena, el mateix resultat que l’any anterior. En total, Aguareles va fer sis competicions de Copa d’Europa i va aconseguir un top 10. Per finalitzar la temporada, el rider andorrà va fer un Big Air de Copa del Món a Destne, a República Txeca, on va acabar en la 38a posició. Josep Gil reconeix que Carlitos no ha pogut complir tots els objectius establerts a principi del curs: “La regularitat sobre l’esquí i els resultats han baixat molt, a causa d’un seguit de lesions i de problemes en la realització de nous trucs per poder seguir amb la progressió de nivell”. Per al tècnic, “durant tota la temporada ens ha costat molt poder ser constants i seguir el ritme que la competició demanava”.

Per part seva, Carlitos Aguareles va explicar que, durant l’any, “hi ha hagut una miqueta d’alts i baixos”. A les Copes d’Europa de slopestyle, el rider andorrà va apuntar que “no van acabar d’anar de sortir com nosaltres volíem al principi” però que “vam poder acabar en una 11a posició”. També a l’última Copa d’Europa de Big Air, “vam poder assolir una 5a posició amb la qual estic molt content”. Lamenta Aguareles que la Covid-19 no hagi permès acabar les competicions que tenia programades.

tracking