Comprensió amb Walker

El MoraBanc entén la necessitat del seu jugador de tornar als Estats Units, malgrat que ho va fer contra la seva voluntat

Comprensió amb WalkerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

David Walker va expressar dijous la seva intenció de tornar als Estats Units aquesta setmana, tal com va avançar el Diari. La suspensió indefinida de la lliga va portar el nord-americà a prendre una decisió que feia temps que li rondava al cap, ja que estava passant un molt mal moment anímic tancat sol al seu pis d’Andorra. Ell volia viure aquests moments complicats amb la seva família a Ohio, Estat on sembla que el coronavirus de moment no ha fet tants estralls. A més, té més espai per moure’s al seu domicili. Divendres mateix ja va agafar un vol per emprendre el camí a casa i després de fer diverses escales, a Amsterdam i a Atlanta, ahir a la matinada ja va arribar a casa seva.

Allà passarà la resta del confinament a l’espera que tot això acabi, i atent a la possible represa o no de la competició. Serà en aquest punt on podran arribar alguns problemes per a Walker, ja que si ha de tornar per jugar el tram final de la temporada i continuen les restriccions de viatges, podria tenir algun conflicte contractual amb el club.

Des del MoraBanc, el seu portaveu i cap de comunicació, Gabriel Fernàndez, va comentar al Diari que entenien la necessitat del jugador de marxar a casa i estar amb els seus. “Per una part, si avalues la seva sitauació, aquí està sol i és un jugador jove, tots ho podem entendre”, va exposar el portaveu, que afegia que “estava sense jugar ni entrenar-se, només fent els exercisis que tenia encomanats i també ho pot fer des dels Estats Units”.

Malgrat la comprensió amb Walker, l’entitat tricolor era clarament contrària a la seva marxa i li va recomanar que es quedés a Andorra, ja no només per qüestions professionals, sinó per no estar exposat a la Covid-19 durant el seu viatge a Ohio, passant per tres aeroports i dos països amb un elevat nombre de casos positius. “Potser no li convenia marxar”, va assenyalar Fernàndez, que va puntualitzar que “se’n va sense seguir les nostres recomanacions, però tampoc podem impedir que marxi”.

Des del club també es recalca que va avisar de les seves intencions d’anar als Estats Units en tot moment (segons ha pogut saber el Diari, també va parlar amb Ibon Navarro, que ho va entendre tot i no agradar-li la decisió) i no va tirar pel dret com han fet alguns jugadors d’altres clubs de la Lliga Endesa. Des del MoraBanc també expliquen que Walker no tenia el permís explícit per abandonar el país, però el jugador hauria marxat amb la consciència tranquil·la i la idea que el seu contracte es mantindrà intacte per a la temporada vinent (l’estiu passat va renovar per dues campanyes) si finalment es reprèn la competició i no juga pel motiu que sigui. En aquest sentit, la seva història i implicació amb el MoraBanc, on ja ocupa un lloc elevat als rànquings totals de punts, triples i partits disputats, juguen al seu favor per no rescindir el contracte de manera abrupta. Si finalment no es reprèn la lliga, no tindria cap problema afegit al que ja tenen la resta de membres de la plantilla, als quals ja se’ls va anunciar una reducció del salari que seria la mateixa per a tothom. Com amb l’evolució de la pandèmia i el retorn de l’ACB, ara mateix el futur de Walker al MoraBanc és una incògnita.

FRANTZ MASSENAT ES MOSTRA PREOCUPAT PELS SEUS PARES I PELS MALALTS DE CORONAVIRUS

Pel seu perfil i situació, Frantz Massenat podria ser el següent i fer els mateixos passos que David Walker per posar rumb a casa seva als Estats Units. Amb tot, l’escorta de Nova Jersey no té intenció de marxar del país per ara, així com cap altre jugador del MoraBanc. Amb tot, Massenat s’ha mostrat molt actiu al Twitter aquests darrers dies amb missatges sobre la situació actual a casa seva, on hi ha un grau d’afectació important. “Ànims als meus pares, que encara han d’anar a treballar arriscant les seves vides pels altres. De fet, ànims a tots aquells arrisqueu les vostres vides durant aquests dies per ajudar els altres”, va escriure el jugador, que explicava que la seva mare, que és sanitària en una presó als Estats Units en la qual hi ha hagut 30 casos entre els agents penitenciaris, ha de tractar cada dia pacients de la malaltia. “Penseu si ara mateix em preocupa alguna cosa a part de la seva salut ara mateix”, va afegir.

tracking