reportatge

Margot, solidària

La pilot andorrana aparca l’activitat esportiva i es converteix en voluntària de la Creu Roja i fabricant de mascaretes per combatre la pandèmia.

Margot, solidàriaCREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària també està traient el vessant més solidari i humà dels esportistes del país. És el cas de la pilot Margot Llobera, que ha aparcat obligatòriament la moto i ha decidit arremangar-se i fer-se voluntària de la Creu Roja Andorrana i fabricar mascaretes amb la impressora 3D que té a casa.

En una entrevista concedida a l’Agència espanyola EFE, Llobera explica que “hi vaig els dimecres i dijous i, bàsicament, el que fem és repartir menjar ja fet a gent a qui li fa falta, que no es pot moure o que és població de risc”. L’andorrana, però, subratlla que ho fan “sempre protegits i amb mesures de desinfecció”, i que ella no té ningú de risc a casa i que “cal ajudar”. Llobera comenta que el tema de les mascaretes va ser idea de l’associació Andorra Makers, que va recollir la iniciativa d’altres països. Margot afegeix que “ens passen el disseny, la tolerància, mesures d’higiene i se les donem a la Creu Roja perquè ells les reparteixin on calgui”. “A més, cobreixen també els ulls, que és un altre punt d’infecció”, remarca.

Cada mascareta “tarda més o menys una hora” a fer-se, puntualitza la pilot. “Després cal treure les rebaves, perquè els metges s’hi han d’estar moltes hores, les polim amb una llima i les donem a la Creu Roja”. Tot i ser una evident iniciativa solidària, la Margot treu importància a l’obra que fa: “Al cap i a la fi, el que faig és el mínim, el mínim que puc fer en aquesta situació.” L’andorrana deixa clar que “els que de veritat estan fent [quelcom vital] són els que estan en primera línia, com els metges, infermers, farmacèutics i la gent dels supermercats”. Llobera assegura somiar com serà l’abraçada en el retrobament amb les seves àvies quan passi l’epidèmia i també a pujar a la moto, moment en què “caldrà tenir cap per no fer-se mal” per un excés de ganes.

Pel que fa al vessant esportiu, Llobera comenta que manté el somni de participar al Dakar 2021 i que “busquem alternatives, perquè és més complicat amb aquesta situació. El que puc fer és donar ànims a les empreses que m’han ajudat, no estic en un moment per demanar”.

tracking