Un 'passeig' per subministrar mascaretes

El ciclista resident Dan Martin lidera un entrenament des de casa contra la Covid-19

Un 'passeig' per subministrar mascaretesISRAEL START-UP NATION

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb el decret de confinament, els ciclistes professionals s’han vist obligats a seguir entrenant-se des de casa i fer moltes hores de rodet per estar tan ben preparats com sigui possible una vegada s’acabi la quarantena i tornin les competicions, cosa que a hores d’ara és tota una incògnita. Mentrestant, el ciclista resident al país Dan Martin ha promogut una manera solidària d’entrenar-se amb la qual pretén lluitar contra el coronavirus i ajudar en el subministrament de material sanitari. L’irlandès va impulsar ahir a la tarda un passeig a través de la plataforma virtual Zwift (un rodet especial que connectat a la bicicleta i a una televisió o tauleta actua de simulador) amb la qual per cada persona que s’hi afegia, Kevin Ham, copropietari de l’equip de Martin, la Start-Up Israel, enviaria una mascareta per als hospitals que ho necessitessin.

La d’ahir va ser la segona iniciativa a través de Zwift del ciclista, que el 20 de març passat va promoure una activitat similar amb la intenció d’enviar un missatge de conscienciació de la importància del distanciament social i de quedar-se a casa. En aquella ocasió en van prendre part un miler de persones, que es van posar a pedalar des de casa seva a la vegada. En l’acte d’ahir s’esperava augmentar aquesta xifra i es va aconseguir, arribant a les 1.500 persones simultànies, impulsar així el repartiment d’aquesta xifra de mascaretes, les quals enviaran al centres sanitaris més necessitats “en nom de cada participant” en la iniciativa.

A banda de Martin, l’acte va comptar amb altres ciclistes del circuit professional, com l’esprínter alemany Andre Greipel, així com els membres de la formació de l’Israel Start-Up Nation. “La situació en què ens trobem és sense precedents, però també ha portat a mostres d’un esperit humà increïble”, va comentar l’irlandès abans de fer la marxa d’ahir. “Al quedar-nos a casa i entrenar-nos a l’interior, fem la nostra petita contribució a aquesta lluita i amb aquest increïble gest del Kevin (Ham), podem fer-ho encara més significatiu”, va afegir Martin, que explicava que les seves dues cunyades són sanitàries i estan a la primera línia de la lluita.

EL 15 DE MAIG, DATA CLAU PER AL TOUR 2020

El Tour de França és una de les moltes cites esportives que estan pendents de l’evolució de la pandèmia per saber si es podrà disputar o no. L’empresa ASO, organitzadora de la ronda francesa, s’hauria marcat el 15 de maig com a data límit per decidir si es farà la cursa o no. La ministra d’Esports de França va assenyalar la setmana passada que fer el Tour sense públic era una de les opcions. De la seva banda, ahir el resident Julian Alaphilippe va comentar que “seria insòlit, no m’ho imagino. El públic és part del Tour”. Amb tot, va afegir que “si ho hem de fer, ho farem, però prefereixo imaginar que el virus marxarà i correrem amb públic”.

tracking