La FIBA manté, de moment, les cites de les seleccions

La FIBA manté, de moment, les cites de les seleccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estiu acostuma a ser un període de força activitat per a la Federació Andorrana de Bàsquet, i aquest no és una excepció, ja que fins a cinc combinats nacionals tenen previst disputar els Europeus en les diferents categories. De moment, la FIBA (Federació Internacional de Bàsquet), manté en peu tots aquests campionats i les diferents seus segueixen treballant en l’organització, tot i que la disputa o no final dels tornejos dependrà de com es mantingui la situació pel coronavirus.

Una de les cites que hi ha de moment marcada per l’estiu és l’Europeu de Petits Estats, on Andorra havia d’anar amb dos equips, tant el masculí com el femení. Els nois, sota les ordres de David Eudal, jugarien a Irlanda, mentre que el campionat de les noies està previst que se celebri a Xipre, en una cita que suposava el retorn de la selecció absoluta femenina, i que havia de servir també per preparar el combinat de cara als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021.

A més dels equips sènior, també tenen cites programades les seleccions de base, així la sub-18 masculina ha de competir a l’Europeu C a Mònaco, mentre que la sub-16 masculina ha de disputar l’Europeu C a Kosovo. Per últim, la sub-18 femenina també té cita programada aquest estiu, en aquest cas a casa, ja que l’Europeu C de la categoria s’hauria de disputar a Andorra, igual que ja va passar l’any passat amb l’Europeu C sub-18 tant en categoria masculina com femenina.

Sobre la situació amb les diferents competicions, el secretari de la FAB, Jaume Tomàs, va manifestar al Diari que “la informació de la FIBA és que tot segueix endavant, i que a mesura de com evolucioni la crisi es prendran decisions”, i va afegir que “de moment treballem amb l’escenari que no s’han anul·lat i hem de passar plànings d’entrenaments, partits, o dissenyar el logo del campionat, però la probabilitat que s’acabin suspenent és important”. A més, tot i que de moment els tornejos segueixin oficialment en peu, Tomàs va destacar que “s’haurà de veure què en pensa tothom, sobretot en els campionats de base en què parlem de menors d’edat”, i per últim va cloure que “hem de sortir de l’emergència sanitària com puguem, tot l’aspecte esportiu és completament secundari, i quan sigui ja mirarem què passa”.

tracking