Olimpisme

Incògnita Andorra 2021

El president del COA, Jaume Martí, no descarta cap opció sobre els Jocs dels Petits Estats, fins i tot que no es facin

Incògnita Andorra 2021Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els esdeveniments esportius a nivell mundial s’estan veient greument afectats per la crisi generada per la Covid-19, amb la cancel·lació i ajornaments de totes les competicions previstes pe als propers mesos. La més important va arribar a principis d’aquesta setmana, els Jocs Olímpics de Tòquio, que havien d’arrencar el 24 de juliol però que finalment es faran “més enllà del 2020 però abans del final de l’estiu del 2021”. El mitjà japonès Nikkei va informar ahir que segons fonts del Comitè Olímpic Internacional (COI) l’opció de disputar la gran cita a la primavera, entre els mesos de març i abril, era la preferida. El mateix mitjà assenyalava que abans de prendre una decisió hauran d’analitzar juntament amb les 33 federacions internacionals implicades aquesta possibilitat i els diferents calendaris. N’hi havia algunes que ho veien factible, mentre que d’altres no. De la seva part, el president del COI, Thomas Bach, es va marcar tres setmanes per fixar una nova data, segons la cadena de televisió nipona NHK.

Des del Comitè Olímpic Andorrà (COA) i l’organització dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra previstos per a finals de maig del 2021 estaran molt atents a l’anunci de les noves dates, i és que si la cita de Tòquio se celebra a la primavera, la del Principat no es podrà fer. “Nosaltres ens adaptarem al que ens diguin. Si els Jocs Olímpics es fan a la primavera, nosaltres no els farem”, va exposar ahir al Diari el president del COA, Jaume Martí, que no descarta absolutament cap opció en relació a la cita dels petits estats a Andorra. “Hi ha tota una sèrie d’incògnites que van penjades darrere de tot això”, va assenyalar.

Entre les incògnites hi ha el grau d’afectació econòmica que tindrà l’actual aturada del país, per a la qual ja es va anunciar una retallada de la partida de la secretaria d’Estat d’Esports. “He de reconèixer que l’any vinent no sé si estarem gaire recuperats, no solament Andorra, si no tots els petits estats europeus, com per poder fer uns Jocs. És complex”, va comentar. En aquest sentit, va assegurar que si la situació és crítica, no s’hauria de prioritzar celebrar la cita. “Si veiem que Andorra es recupera i va millor, tot anirà d’una manera, però si veiem que s’enfonsa, l’Estat el tindrem endeutat i potser no serà el moment per fer uns Jocs perquè s’endeuti més. Jo ho tinc molt clar, això”, va assenyalar. Amb tot, aquestes declaracions entraven en un cúmul de diferents escenaris possibles, i que per ara no són clars. A més, hi ha molta gent implicada, i és per això que Martí preveu poder fer una reunió telemàtica amb la patronal dels Jocs, és a dir amb el comitè organitzador, Govern i també el patrocinador principal, Andbank, una vegada se sàpiga la data dels Jocs de Tòquio, a partir de la qual sabran si caldrà fer canvis o no. Posteriorment, en preveu fer una altra amb l’assemblea dels petits estats per continuar valorant les diferents possibilitats que hi haurà.

tracking