Japó ajorna els Jocs Olímpics al 2021

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, confirma la decisió després d'arribar a un acord amb el president del COI, Thomas Bach

El COI manté els Jocs Olímpics de Tòquio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja és una realitat. Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que havien d'arrencar el proper 24 de juliol, es disputaran el 2021. Així ho ha explicat en roda de premsa el primer ministre japonès, Shinzo Abe, que ha mantingut una conversa telefònica amb el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, en la qual li ha proposat l'ajornament del gran esdeveniment de l'estiu. Des de l'ens internacional es van marcar diumenge quatre setmanes per establir converses amb tots els actors implicats (televisions, patrocinadors, el Govern del Japó), però el propi executiu nipó ha preferit no esperar i han arribat a un acord per confirmar l'inevitable avui. L'allau de pressions per ajornar els Jocs dels darrers dies, amb múltiples països demanant canviar de dates i molts altres assegurant que no enviarien els seus esportistes si es feien aquest estiu, han donat l'empemta final a prendre una decisió que amb el pas dels dies s'anava evidenciant més.

És la primera vegada en la història que s'ajornen uns Jocs Olímpics. Només en els períodes de la Primera i Segona Guerra Mundial s'havia arribat a suspendre la gran cita de l'estiu, i en alguna edició s'havia canviat de data alguna prova puntual, però l'escenari actual no té cap precedent. Ara caldrà veure com gestionen el COI i Japó l'impacte econòmic que això suposarà, així com les dates noves que proposaran.

En clau andorrana, ajorna el somni de Mònica Doria, l'única classificada fins el moment, i també donarà més marge a altres nedadors i atletes per assolir les mínimes necessàries.

tracking