Poliesportiu

L'esport segueix apagant-se

Les federacions andorranes prenen mesures suspenent tota l’activitat i fent tornar els esportistes que són a fora

L'esport seguir apagant-seFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com passa a tot el món, l’esport andorrà continua veient-se afectat per la crisi del coronavirus, que ha provocat un degoteig constant de suspensions de competicions i esdeveniments aquesta setmana. Després que dimecres s’ajornessin l’ACB i la Segona B durant dues setmanes, les lligues dels dos grans equips del Principat, ahir les federacions andorranes van passar a l’acció per protegir els seus esportistes i van suspendre la seva activitat. La FAE va informar ahir que havia prohibit tots els desplaçaments fora del Principat a tots els seus esquiadors i els que actualment estan a fora “tenen ordre de tornar al més aviat possible”. Aquesta decisió es va prendre en junta seguint les indicacions del Govern i del ministeri de Salut, a més del servei mèdic de la federació. A més, després de la roda de premsa que va oferir ahir a la nit el cap de Govern, Xavier Espot, va afegir que també suspenia el calendari de curses nacionals.

Així mateix, la Federació de Karate va anunciar una mesura similar suspenent la participació en les competicions internacionals fins al juny vinent. “Aquesta és la millor decisió tant per als esportistes com per estalviar a casa nostra la propagació del virus. És un exercici de responsabilitat i una crida perquè s’actuï de la mateixa manera en tots els àmbits”, indica el comunicat de la FAK, que remarca que “la nostra salut i la integritat d’Andorra com a país és el primer”.

Una altra de les federacions que també han hagut de prendre mesures és la de judo, que tenia Marc Reig i Fabian Ramos a Amèrica del sud i ambdós ja estan de tornada al país. Els judokes van competir el cap de setmana al Pan­american Open de Bariloche, competició classificatòria per als Jocs Olímpics de Tòquio. Aquesta setmana s’havien de desplaçar a Santiago de Xile per disputar una nova Copa Panamericana, que finalment s’ha suspès, igual que la majoria de proves en les quals es podia obtenir un bitllet per a Tòquio. “Ha estat un cop fort perquè hem perdut dues oportunitats on hi havia opcions”, explica el tècnic de la Fandjudo Dani Garcia. La junta es va reunir ahir per avaluar què es farà amb la Copa del Govern prevista per al 4 d’abril.

Per la seva banda, la junta de la Federació de Futbol (FAF) va aprovar ahir al vespre ajornar durant almenys 15 dies els partits i entrenaments de totes les categories de futbol i futbol sala. També Special Olympics Andorra va informar de la suspensió del Torneig internacional d’esquí previst per a la setmana vinent a Soldeu. Amb tot, se celebrarà una cursa unificada en què participaran els corredors de la federació, entrenadors i voluntaris. Una altra de les competicions que finalment sí que se suspenen és la del CV Encamp, que no jugarà, com a mínim, fins al 4 d’abril.

Incertesa en el retorn

Un dels principals dubtes en aquesta crisi és quan es podrà reprendre l’activitat esportiva. Les suspensions de dimecres eren de dues setmanes d’aturada, tant en futbol com en bàsquet, però la incertesa sobre la data de retorn a les competicions és màxima i fins i tot es preveu la possibilitat que no es reprenguin. El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, no va garantir ahir que puguin acabar els diferents campionats i va dir que el dia 25 es prendria una decisió. “És important treballar en tots els escenaris”, va assenyalar Rubiales, que va afegir que “depenent del nivell de la dificultat aniran encaminades les decisions”. El dirigent de l’RFEF també va parlar de les competicions UEFA, que encara no s’han ajornat de manera oficial. Hi ha prevista una reunió per videoconferència dimarts amb representants de les 55 federacions, entre les quals hi haurà la FAF, amb David Rodrigo.

La situació d’incertesa també plana sobre l’ACB i més després que ahir s’anunciés el positiu per coronavirus del jugador del Reial Madrid Trey Thompkins, que va obligar a posar en quarantena tots els membres del club en bàsquet i futbol. El conjunt blanc és, teòricament, el proper rival del MoraBanc, però aquesta situació complica molt la disputa del duel el dia 28. El club tricolor també va suspendre els entrenaments de la base. Amb tot, el primer equip es continua entrenant.

tracking