La derrota no desvia el MoraBanc del repte

Malgrat caure dissabte davant l’Herbalife Gran Canària, la plantilla segueix forta anímicament

La derrota no desvia el MoraBanc del repteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La derrota del MoraBanc Andorra dissabte al Poliesportiu davant l’Herbalife Gran Canària no ha suposat cap daltabaix, tenint en compte que queda lliga per endavant. El cop, en partit gris dels tricolors davant d’un rival directe, queda esmorteït en certa manera, ja que l’equip segueix en zona de play-off i no s’ha desviat del seu gran objectiu. Per a Clevin Hannah, el millor jugador del MoraBanc davant el conjunt de Fotis Katsikaris, el grup “ha de recuperar la línia de joc mostrada exhibida abans de l’aturada de la Lliga Endesa”. En aquest sentit, el base va explicar que “encara queden 12 partits per lluitar pel play-off i, d’acord que ha estat una derrota dura [la de dissabte davant el GranCa] però queda temps per corregir les errades”, va afegir. Per part seva, Ibon Navarro vol centrar-se a tancar amb bones sensacions l’Eurocup. L’equip s’enfronta al Tofas Bursa, al Bursa Atatürk Spor Salonu, dimecres en la darrera jornada dels top-16 de la competició continental. El tècnic del MoraBanc aparca la lluita pel play-off, i es va mostrar contundent en la seva reflexió postpartit i vea exposar que “ara mateix el més important no és mirar la classificació, és recuperar les sensacions, l’espurna i l’energia i preparar bé el partit de Turquia [contra el Tofas Bursa a l’Eurocup]”. L’entrenador vitorià va assegurar que “trobarem, d’aquí a final de temporada, molts equips separats per poca diferència i veurem què passa. Hem perdut els dos partits contra el Gran Canària, però hem guanyat els dos a Baskonia”.

Rècord de Jelínek

David Jelínek va protagonitzar la nota positiva de la jornada en convertir-se en el jugador amb més partits en l’etapa ACB de la història del BC Andorra, amb 122. Abans de l’enfrontament d’ahir davant l’Herbalife Gran Canària, l’escorta txec va recollir el testimoni del mític Jou Llorente, que en va jugar 121. “Llàstima no haver arrodonit el dia amb la victòria però estic molt agraït al club i a l’afició pel suport durant tots aquests partits” va comentar Jelinek, orgullós per haver aconseguit la fita. “He passat un grapat d’anys molt feliços a Andorra, amb bons resultats en general pel club i agraït a tothom de cor”, va afegir. Una foto, la que es va veure amb ell i Llorente quan se li va lliurar la placa commemorativa, feia de nexe d’unió de dues èpoques de l’entitat tricolor. “Ara intentem fer història nova i són dues èpoques que s’ajunten i espero que hi hagi molt més rècords, no només meus” va cloure Jelinek.

Actuem contra el bullying

La campanya de l’ACB i l’associació NACE, Actuem Contra el Bullying, que lluita contra l’assetjament escolar, arriba aquest matí al país en un acte que es farà al Poliesportiu d’Andorra. Al llarg d’aquesta temporada, l’associació està recorrent diversos punts de la geografia espanyola per conscienciar sobre aquest tema, i avui serà el torn d’Andorra. Prop de 1.000 escolars de 12 a 14 anys dels diferents centres educatius del país presenciaran l’esdeveniment, que tindrà una taula rodona com a eix principal. El principal ponent de l’acte és Iñaki Zubizarreta, exjugador de bàsquet a equips com el Cajabilbao, València o Saragossa, que va patir assetjament escolar i que gràcies al bàsquet va poder sortir-ne. La taula rodona també la componen la instagramer Ángela Marmol, que té un milió de seguidors i que va publicar el llibre Somriu encara que et costi on relatava la seva experiència com a víctima d’assetjament, i també hi serà l’expert en cyberbullying Jesús Perna, i la presidenta de NACE, Carmen Cabestany. L’acte estarà conduït pel periodista de la Cope Fernando Evangelio. L’acte arrencarà a les 11.30 hores al Poliesportiu i també comptarà amb la presència del president de l’ACB, Antonio Martín, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, l’entrenador Ibon Navarro i el jugador Nacho Llovet en representació de la plantilla. A més, l’esdeveniment estarà presidit per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

tracking