ACB LLIGA ENDESA

Retorn a la competició amb derrota

El MoraBanc Andorra torna a la competició amb una derrota al Poliesportiu contra l’Herbalife Gran Canària

Retorn a la competició amb derrotaFernando Galindo

L’aturada post-Copa del Rei no li ha anat gaire bé al MoraBanc Andorra, o al menys això va semblar ahir en la derrota del conjunt tricolor 60-70 contra l’Herbalife Gran Canària en un duel que ja va pintar malament des de l’inici, i en què els homes d’Ibon Navarro no van mostrar l’espurna característica que tenen habitualment i que tantes victòries ha ajudat a segellar aquesta temporada. El duel va començar un pèl fred, potser víctimes de la inactivitat, però amb Moussa Diagne agafant protagonisme. Un lideratge que contrarestava a l’altra banda un extricolor, John Shurna, amb un parell d’accions amb la seva clàssica i inusual mecànica de tir. Mentrestant, David Jelínek entrava a la pista i es convertia en el jugador que més cops ha vestit la samarreta de l MoraBanc Andorra a l’ACB amb 122, superant així Joe Llorente, que va quedar-se amb 121. L’ambient s’animava també amb l’homenatge a Vicky Jiménez Kasintseva per l’Open d’Austràlia júnior guanyat fa unes setmanes, però no tant pel joc, amb un marcador que reflectia un escarransit 12-11 al final del primer quart, ni per la lesió de Moussa Diagne, que va haver de deixar el parquet. El segon període arrencava amb un 2-10 de parcial que va obligar Ibon Navarro a demanar temps mort. Els tricolors van tenir una tímida reacció, i el Poliesportiu va gaudir d’alguna acció espectacular com un tap estratosfèric de Bandja Sy. Però poc més, quan semblava que el MoraBanc podia posar-se davant, cometia imprecisions i fins i tot alguna errada infantil i no arribava a comandar un duel que va arribar al descans amb el marcador de 26-30 per al conjunt visitant. L’Herbalife va tornar a aprofitar un mal inici dels tricolors per obrir la represa amb un 0-6 de parcial i agafar una renda de deu punts, una diferència que s’anava mantenint gairebé estable durant tot el quart, a excepció de quan entrava en acció Dejan Musli, que era l’únic que semblava que podia aguantar l’equip i mantenir-lo dintre del partit amb el 43-49 que reflectia l’electrònic just abans dels deu minuts decisius. L’últim quart va arrencar amb la màxima diferència del conjunt canari (45-59), i amb un MoraBanc que semblava no tenir armes per poder contrarestar les acions dels visitants i sense espurna en atac per poder apropar-se en el marcador. De fet, en els primers sis minuts de l’últim període, els tricolors només van poder anotar quatre punts, tots de Clevin Hannah. Els tricolors ho van intentar amb més cor que no pas cap, però va acabar sent inútil. No era el dia de cap de les maneres, com va demostrar el 17,6 per cent d’encert des de la línia de tres punts, quan aquesta acostuma a ser una de les principals armes del MoraBanc Andorra al llarg de la temporada, i l’equip va acabar caient per 60-70 a casa. Ara toca passar pàgina perquè l’equip afronta una nova setmana amb dos partits. El MoraBanc visitarà dissabte vinent Múrcia per enfrontar-se a l’UCAM en busca de trencar la ratxa de dues derrotes consecutives a l’ACB. Abans, però, un duel que fa més nosa que una altra cosa, especialment pel llarg viatge i perquè l’equip no s’hi juga absolutament res, l’enfrontament contra el Tofas Bursa que tancarà dimecres la participació dels tricolors a la Eurocup.

LES CLAUS

El triple

Una de les millors armes habitualment del MoraBanc, el triple, ahir va ser totalment inofensiva. Els tricolors només van anotar tres triples de 17 intents, un 17% d’efectivitat.

Pèrdues

Els tricolors van tenir 18 pèrdues, per les 12 del Gran Canària, moltes de les quals, a més, fruit de la falta de concentració i d’errades infantils que van donar 16 punts als visitants.

Diagne

El partit ja havia començat força fred, però la marxa del senegalès perlesió encara va refredar més l’ambient al Poliesportiu tot i la bona entrada que va haver-hi.