Superant expectatives

La primera jornada de l’Andorra Skimo torna a emportar-se els elogis dels participants tot i la manca de condicions idònies de neu

Superant expectativesLA SPORTIVA ANDORRA SKIMO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sportiva Andorra Skimo és una prova que està acostumada a endur-se els elogis dels participants des de la primera edició, el 2016, pel seu recorregut divertit amb paisatges espectaculars. La cinquena edició, no obstant, afrontava una adversitat de sortida complicada: la manca de condicions idònies de neu per les poques nevades d’aquest hivern. Tot i aquesta dificultat, l’organització ha pogut tirar endavant la prova amb bona nota un any més després d’una primera jornada en què els participants, que ahir superaven els 500, van tornar a elogiar la prova a la seva arribada a Grandvalira. “El recorregut és preciós. A les primeres dues pujades la neu estava bastant gelada, però en general ha estat molt bonic i m’ha encantat”, exposava Ana Alonso, integrant de l’equip femení més ràpid d’ahir, mentre que la seva companyia, Nahia Quincoces, assenyalava que “veient com està el Pirineu, que no ha nevat gaire, crec que han fet un recorregut molt maco i encara que hi hagi poca neu a les zones baixes, no s’ha notat en el recorregut”. Les dues esquiadores espanyoles es van situar primeres de manera provisional de l’Skimo10 després de completar els 30 quilòmetres entre Naturlandia i Grau Roig en 3 h 26’22’’. A uns 11 minuts va arribar l’equip de la llegenda Laetitia Roux, que anava acompanyada de les joves nord-americanes Grace Staberg i Sierra Staberg. “És més una aventura que només una cursa, ha estat molt maco i hem apreciat la prova”, exposva la francesa a l’arribada. Laia Sebastià i Fàtima de Diego van completar el podi provisional femení, que s’haurà de certificar avui. Els primers de tots a arribar a la meta de Grandvalira van ser Oriol Cardona i Marc Pinsach, que habitualment fan la Copa del Món i han aprofitat l’anul·lació de la cita de la Xina per venir a Andorra i provar l’Skimo10 per primera vegada. Ambdós van completar el recorregut en només 2 hores 38’59’’, temps amb el qual establien un nou rècord amb diferència. “Ens hem trobat el que ens esperàvem. A part d’alguns llocs on hi havia traces de motos de neu, hi havia condicions excel·lents”, comentava Cardona, mentre que Pinsach va assenyalar sobre la jornada d’avui que “com que hem aconseguit un bon avantatge podem sortir més conservadors perquè serà una etapa infinita” El podi masculí provisional de l’Skimo10 el van completar Pau Coll i Aleix Domènech, segons a gairebé 10 minuts dels primers, i Luís Alberto Hernando i Miguel Caballero, a 11 minuts i escaig. El primer andorrà a finalitzar va ser Xavi Areny, que anava acompanyat del basc Íñigo Martínez. Ambdós van ser quarts a 11’46’’ de Pinsach i Cardona. “Per a mi aquest any ha estat una mica més dura per les meves condicions de vida, però hem fet una bona cursa, ”, va exposar l’andorrà. Pel que fa a l’Skimo6, Nicolás Molina i Diego de la Peña (3 h 13’40’’) i Eva Puigdemasa i Núria Robert (5 h 58’11’’) van ser les parelles més ràpides.

Etiquetes:

L’acció continua

La Sportiva Andorra Skimo conclourà avui amb la segona part de l’Skimo10, a més de l’Skimo4 i l’Skimo2, que es presenten més dures que mai amb el nou recorregut que s’ha hagut de dissenyar per la falta de neu. La prova arrencarà a les 7.30 hores i es preveu que els primers completin els 40 quilòmetres en unes quatre hores i escaig. A falta de la conclusió d’avui, però, l’Andorra Skimo avança cap a una nova edició plena d’èxit. “Amb la poca neu que teníem, hem patit, però ho hem pogut salvar i el feedback ha estat millor del que ens esperàvem”, va assenyalar ahir el director, Gerard Riart, que sobre la jornada d’avui afegia que “crec que ho salvarem perquè l’equip ha estat treballant molt”.

tracking