Copa del Rei

Seguir colpejant la paret

El MoraBanc ha trencat una nova barrera amb la primera classificació per a les semifinals de la Copa, però continuarà treballant per arribar més lluny

Seguir colpejant la paretACB PHOTO

Creat:

Actualitzat:

Tant des del MoraBanc Andorra, com des de l’entorn més proper i la premsa, recordem cada any l’impressionant grau de creixement que ha tingut l’entitat tricolor en els darrers anys des que Gorka Aixàs va agafar les regnes del club. En una dècada, s’ha passat de LEB Plata a ser un dels quatre semifinalistes de la Copa del Rei. Entremig, hi ha hagut moltes fites importants i mèrits esportius impensables anys enrere. Però el club demostra absolutament en cada temporada que sempre hi ha una fita més enllà i el que podria semblar gairebé impossible és més que possible. Moltes d’aquestes fites s’han assolit després d’un cop duríssim, i que ha servit al club per aprendre i millorar en la següent oportunitat, i aquesta és la premissa del que ha de venir ara per al MoraBanc Andorra. La gran victòria als quarts contra el Tenerife va fer tombar un nou mur, i la dura derrota a la semifinal contra l'Unicaja, la segona amb la diferència més voluminosa a la història del torneig (+33 punts), de ben segur que suposarà les primeres picades de martell del següent mur, que és jugar una final de qualsevol competició. “Equips com l’Andorra han crescut patint en una semifinal. Nosaltres en portem dues en els dos darrers anys. S’ha de seguir estant allà, donant cops a la paret fins que es trenqui”. Aquestes van ser les paraules d’Ibon Navarro quan va acabar el matx de dissabte, les quals van ser unes de les més destacades i motivadores del vitorià en la roda de premsa. La de dissabte va ser la segona semifinal que es perdia en menys d'un any, però el club manté que aquestes desfetes són les que el fan créixer. Es va veure, per exemple, en la derrota a Palma l’any 2011, que un any després va servir al club per pujar a LEB Or. També és un bon exemple la desfeta a la Copa del Rei del 2017 contra el Madrid, la qual va permetre que a la tercera s’assolís la semifinal. “Si alguna cosa té el club és que ha anat creixent a base de derrotes doloroses. Esperem que això, en aquest camí que anem recorrent, segueixi així i la derrota ens permeti poder afrontar de manera diferent el partit si algun cop tornem a jugar-ne un com aquest”, va recordar el director general, Francesc Solana. Ara, però, toca pensar a buscar la classificació per al play-off, la qual estarà molt cara, com ja ho va estar la de la Copa del Rei. “L’equip marxa de Màlaga amb una lliçó apresa important, sabent que el camí és el bo. El que ens queda és intentar ser al play-off. Serà difícil, però hem de seguir així per a almenys intentar ser-hi”, va comentar Navarro. Queden tres mesos de lluita per intentar assolir el darrer objectiu del curs. Tres mesos, per què no, per tornar a somiar de nou.

LA COPA DEIXA LLOC A LES SELECCIONS I EL CHAMPIONS FOR UNICEF ABANS QUE TORNI L'ACB

La Copa del Rei ja és història, i el MoraBanc Andorra no tornarà a jugar fins al 29 de febrer, quan rebi l’Herbalife Gran Canària al Poliesportiu d’Andorra. Però abans, l’equip tindrà diverses cites durant aquests dies. La primera serà demà mateix amb la disputa del clàssic Champions for Unicef al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany, on hi haurà dos partits solidaris, un amb personalitats del país, i un altre amb esportistes del Principat. El MoraBanc també estarà pendent aquests dies de les seleccions, ja que els tricolors tenen dos convocats a les finestres de qualificació per l’Eurobasket 2021. Nacho Llovet i Tyson Pérez jugaran amb Espanya contra Romania i Polònia, i Dejan Todorovic ho farà amb Sèrbia contra Finlàndia i Geòrgia.

tracking