El cuer allarga la mala ratxa de l'Andorra (1-2)

Els tricolors tornen a acusar la manca d’efectivitat i encadenen cinc partits sense guanyar

El cuer allarga la mala ratxa de l'Andorra (1-2)Fernando Galindo

L’FC Andorra està en un moment realment delicat. Ahir tenia una bona oportunitat per canviar la dinàmica negativa de partits sense guanyar davant l’AE Prat, que arribava com a cuer del grup 3 de Segona B, però lluny de tornar a reenganxar-se als llocs de promoció, els del Principat van allargar la seva mala ratxa amb una dura derrota amb gol al descompte. Amb la d’ahir, ja són cinc partits seguits sense vèncer, la pitjor ratxa de la temporada. Novament, la manca d’encert va penalitzar el conjunt dirigit per Gabri Garcia, que va portar el pes del duel. Els tricolors van encarar l’inici amb molt de respecte i sense prendre gaire riscos. Sabien que malgrat enfrontar-se al cuer, el Prat era un conjunt perillós com a visitant, ja que havia sumat 12 dels seus 17 punts (més els tres d’ahir) lluny de la seva afició. No es va veure ni una arribada clara en cap de les dues porteries fins al quart d’hora de joc. Aquesta primera aproximació va ser de l’FC Andorra, i va ser un un gol de Víctor Casadesús, però l’àrbitre el va invalidar per fora de joc, dubtós. Des de llavors, el conjunt del Principat va assetjar de manera constant la porteria visitant, però sense èxit. El davanter mallorquí va tenir la més clara de la primera part en una acció en què va estavellar la pilota al pal després que un defensa del Prat desviés l’esfèrica. Els de Pedro Dólera semblava que preferien esperar i buscar un contracop i no van acabar de generar perill en la primera meitat. Amb tot, van tenir la més clara en una rematada de Raillo tot sol, que Nico Ratti, novament providencial, va desviar. Així, el matx va enfilar el descans amb el marcador intacte i amb la sensació que l’FC Andorra havia fet més. Els pratencs van fer un pas endavant a la represa, i van començar a generar més aproximacions a la porteria local. Amb tot, les ocasions clares eren tricolors. Una d’elles de Rubén Bover, que després d’una pèrdua a camp propi del Prat, va xutar tot sol des de la línia de tres quarts amb el porter completament descol·locat, però no va impactar l’esfèrica amb precisió. Els minuts van anar passant i els de Gabri, que intentaven jugar des de darrere, van cometre una errada greu en la sortida de pilota, cosa que va propiciar el primer gol del Prat, obra d’Arjona. Va ser al minut 76, amb encara prou temps per revertir la situació, i així ho va fer el conjunt tricolor, que sis minuts després va empatar gràcies a un cop de cap precís de Miguel Loureiro en una acció de falta. No obstant, la situació es va començar a complicar quan Casadesús va notar una punxada a l’isquiotibial per la qual es va retirar del camp. Gabri ja havia esgotat tots els canvis, per la qual cosa es va quedar amb 10 homes. Tot es va complicar encara més quan al minut 88, Bover va veure la segona groga i va ser expulsat, amb la qual cosa l’Andorra es va quedar amb només vuit jugadors de camp, més Ratti. Això ho va aprofitar el Prat en pràcticament la darrera acció del duel per fer un nou gol que deixava els tricolors en blanc al temps afegit (1-2). Encara resten molts partits per acabar la fase regular, però l’FC Andorra s’està desinflant de cara a la lluita pels llocs de promoció. El cap de setmana vinent visita el Vila-real B en un camp difícil per revertir la dinàmica.

EL VESTIDOR

“Estem ansiosos i se’ns nota” Gabri Garcia. El tècnic de l’FC Andorra no estava satisfet d’un nou resultat negatiu de l’equip, que el va allunyant de la part alta. “No ha sigut un partit bo, no podem dir que estem satisfets per com ha anat. Hem tingut oportunitat de guanyar-lo i al final l’hem perdut”, va indicar Gabri, que afegia que “estem ansiosos, se’ns nota molt, estem imprecisos en moltes fases del joc”. El tècnic va indicar que “ja vam dir que l’objectiu era consolidar-nos a la categoria. Ara més que mai hem de lluitar per aquest objectiu i assolir-ho el més aviat possible”.