L'equip andorrà acaba en segon lloc al Trofeu Borrufa

Andorra tanca el 28è Trofeu Borrufa amb un total de 15 medalles (sis ors, cinc plates i quatre bronzes) i 18 podis

L'equip andorrà acaba en segon lloc al trofeu borrufaOrdino Arcalís

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 28a edició del Trofeu Borrufa va posar ahir el punt final amb l’última jornada de competició que va donar tres medalles més per Andorra, la qual cosa suposa un total de 15 metalls (sis ors, cinc plates i quatre bronzes) i 18 podis. Amb aquest botí, l’equip nacional va acabar en segona posició a la classificació per equips amb 432 punts, només superat per Espanya (536 punts), mentre que el podi el va completar Gran Bretanya (399 punts). A l’última jornada de curses, l’equip nacional va sumar dues plates i un bronze. Els argents van ser per a Clàudia García, segona al supergegant sub-14 darrere de l’espanyola June Garitano. A la cursa sub-16 Salvador Cornella va acabar també segon, només superat pel britànic Harry Black. El bronze durant el dia d’ahir va ser per a Marc Fernàndez, tercer a la prova sub-16, i va estar a punt d’arribar un altre bronze, ja que Fiona Pou va ser quarta al supergegant sub-14 a només 0”01 de la tercera posició, que se la va adjudicar la russa Sofia Gusarova.

Etiquetes:

García i Cornella, protagonistes

Més enllà del paper que va fer Andorra a nivell col·lectiu, els dos noms que van destacar a nivell individual van ser els de Clàudia García i Salvador Cornella. La primera va acabar el Trofeu Borrufa amb un total de sis medalles (un or, tres plates i un bronze, a més de l’or al Team Event), mentre que Cornella va finalitzar amb un total de quatre metalls (dos ors i dos plates) i a més, es va adjudicar la classificació general de la categoria sub-14 després de sumar els resultats de totes les proves disputades al llarg de la setmana. Sobre els resultats del Borrufa, Clàudia García va manifestar que “estic molt satisfeta i contenta, he pogut fer sis medalles i la veritat és que no ho podria haver imaginat millor, i sent el meu últim any, encara més”, i va afegir que “el Borrufa serveix per agafar experiència i per començar la temporada sabent a quin nivell estàs perquè venen molts països i és un bon començament de temporada per agafar experiència”. De la seva banda, Salvador Cornella va assenyalar que “estic molt content del resultat, ha estat un Borrufa una mica difícil, però tot i així s’han aconseguit uns bons resultats”, i va afegir que “serveix sobretot per veure on estic i com estic internacionalment, i jo m’he vist força bé, i tot el que hem treballat durant l’estiu ens ha servit de molt”. Per últim, el representant de la FAE, Xavi Coll, va destacar que “estem molt contents, un any més Andorra ha acabat al podi final, i s’han fet uns bons números”

Cloenda a Ordino

Un cop acabades totes les curses, ahir a la tarda es va posar el punt final del 28è Trofeu Borrufa amb la celebració de la cerimònia de cloenda a la plaça Major d’Ordino, on es van entregar els premis de les curses d’ahir, del Team Event, i de les classificacions generals, tant individuals com per equips. Des de l’organització es va fer una valoració positiva del campionat, i Xabier Ajona, director d’Ordino Arcalís, va declarar que “tot ha anat bé un any més, perquè ha acompanyat la neu i el temps, i hem tingut un gran esdeveniment al qual als equips els agrada venir”. A més, va afirmar que la voluntat és que el Team Event segueixi l’any vinent, però va explicar que “potser s’ha d’ajustar alguna cosa al calendari”. Xavi Coll va afirmar que “la setmana passada va haver-hi la gran nevada que ho va complicar tot, però l’organització va treballar de valent, i tot ha acabat sortint bé”.

L'equip andorrà acaba en segon lloc al trofeu borrufa

tracking