Èxit de la nova Copa del Món d'Arinsal

La renovada Copa del Món a Arinsal i el seu recorregut final, amb gran visibilitat, reben els elogis de participants i públic

Èxit de la nova Copa del Món d'ArinsalMAURIZIO TORRI

Les expectatives de la desena edició de la Copa del Món d’esquí de muntanya a Andorra eren més elevades que els anys anteriors davant els importants canvis en la prova individual, amb un circuit totalment nou i passant d’Arcalís a Arinsal, on s’ha centralitzat tot. Finalment no es va poder coronar el cel d’Andorra i fer honor al nou nom de la cita (Comapedrosa Andorra World Cup), però el circuit alternatiu que es va confirmar dijous, amb el pic Negre com un dels principals protagonistes i l’Igloo Bar (2.300 metres) com a punt de sortida i d’arribada, va rebre els elogis de la federació internacional, els corredors i, especialment, el públic, que se’n va poder beneficiar en tenir una vista de bona part del recorregut des de la meta. El president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), fins i tot, va assegurar que s’havien superat les expectatives davant el repte que s’havia agafat aquest any amb la nova cursa individual. “Inesperadament ha tingut molt d’èxit perquè la gent ha apreciat molt que tingués tanta visibilitat i que estigués tot tan a prop. Tot el que he tingut d’informació han sigut felicitacions pel circuit que hem fet”, valorava Esteve en relació al primer dia. Les valoracions finals es duran a terme avui després de la disputa de la cursa vertical, que es farà al mateix lloc, però en aquest cas la pressió és menor ja que ja fa molts anys que l’organitzen. “Serà menys preocupant perquè la vertical és més simple i no hi ha tanta complicació a nivell de seguretat. A més és una prova que tenim molt feta”, explicava Esteve. El francès Xavier Gachet va ser el guanyador de la prova masculina, que es va decidir pràcticament a l’esprint final, ja que els quatre primers van coincidir a l’últim punt de canvi de pells, situat a poc més de 100 metres de l’arribada. Finalment, el francès va completar el recorregut en 1 hora 35’02’’, 13 i 20 segons més ràpid que els italians Robert Antonioli i Michele Boscacci, segon i tercer respectivament. “Sabia que arribava amb bona forma i ho he aprofitat per superar els italians”, indicava Gachet a l’arribada. El millor andorrà de la prova va ser el jove Sergi Casabella, que va lluitar durant bona part de la cursa amb Gerber Martín i Xavi Areny per ser el més ràpid entre els corredors del país. Finalment, Casabella va obtenir un meritori 26è lloc i 7è espoir amb una diferència de temps respecte al guanyador del 10%, superant amb escreix els objectius de la FAM. “Ni m’ho crec”, deia només arribar a meta gairebé sense alè. Després, quan el va poder recuperar, l’andorrà va assenyalar que “estic molt content, no m’ho esperava gens. Ha sigut molt en part gràcies als ànims de tothom, perquè en cada pujada sentia el meu nom i el d’Andorra”. Martín i Areny van acabar 32è i 33è, mentre que Carles Serra, David Albós i David Pérez van ser 43è, 46è i 48è, respectivament. En categoria femenina, la italiana Alba de Silvestro va revalidar el triomf del 2019 per davant de la suïssa Marianne Fatton i la francesa Axelle Gachet. “Estic molt contenta, vaig guanyar també l’any passat aquí, així que Andorra em va bé, he de venir més a córrer”, comentava a meta la italiana, que va afegir que “hi ha hagut molts canvis de pells i moltes pujades, però les baixades m’han agradat molt”. Pel que fa a les categories júnior, Aurélien Gay i Samantha Bertolina van ser els guanyadors, amb Marcel Prat en la 17a plaça i Andrea Sinfreu en la sisena. La Copa del Món conclourà avui amb la prova de vertical, que arrencaàa a partir de les 10.30 hores amb la categoria júnior femenina. La darrera serà la masculina, prevista per a les 11.40. Abans de tot, es disputarà la prova corresponent a la Copa d’Andorra a partir de les 9.30 hores del matí.