Reportatge

El primer Grand Slam

Vicky Jiménez Kasintseva enceta aquesta propera matinada una nova experiència amb la disputa de la primera ronda de l’Open d’Austràlia júnior. L’andorrana serà la cap de sèrie número 9 en un torneig en el qual la majoria de les rivals són més grans que ella.

El primer Grand SlamFMT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vicky Jiménez Kasintseva ha assolit molts triomfs destacats en la seva jove carrera que han posat en relleu el gran futur que té com a tenista. El Mundial juvenil del Yucatán del desembre passat, o el Longines Future Tennis Aces, el Roland Garros de la categoria sub-14 , el juny del 2018, són alguns dels títols que li han fet guanyar-se un lloc entre les millors jugadores del món de la seva edat (14 anys). L’esforç i la plena dedicació han estat factors clau en aquests èxits que ja ha sumat i a poc a poc es va veient com la seva projecció va creixent més. El repte que afronta a partir d’aquesta pròxima matinada, però, és segurament el més important que ha tingut al davant fins al moment. L’andorrana disputarà la primera ronda de l’Open d’Austràlia júnior, el seu primer Grand Slam, a les pistes adjuntes del Melbourne Park. “Això és una altra cosa, és categoria júnior i hi ha les millors jugadores del rànquing mundial sub-18, hi ha molt nivell”, explica el seu pare i entrenador, Joan Jiménez. La tenista del Principat no només s’ha guanyat per mèrits propis el dret a disputar aquest prestigiós campionat, sinó que a més ho farà com a cap de sèrie número 9. Aquest factor permetrà a Jiménez Kasintseva trobar-se més endavant les millors del rànquing en cas d’anar passant de ronda, però el seu pare avisa que “aquí tothom pot guanyar, al quadre final hi ha les millors del món i juguen molt bé. Anirem partit a partit”. L’andorrana començarà enfrontant-se a la britànica Matilda Mutavdzic aquesta propera matinada, de la qual té poca informació. Amb tot, la confiança per fer un bon paper hi és, encara que la majoria de rivals del quadre siguin més grans que elles (Jiménez és una de les quatre més joves del torneig). “La Vicky pot competir amb qualsevol de les rivals del quadre, la veig molt bé de joc i estem al nivell”, indica el tècnic, que recorda que el principal objectiu no és cap altre que “aprendre i amarar-nos molt d’experiència per saber on podem ser més endavant, que és el que volem saber”.

Presència als dobles

L’experiència a l’Open d’Austràlia per a Jiménez Kasintseva no es quedarà en el quadre individual, ja que també disputarà els dobles amb l’espanyola Ane Mintegi del Olmo, amb qui ja va jugar a l’Orange Bowl als Estats Units. En aquest cas, el quadre dels emparellaments es definirà demà.

INCENDIS

Pendents de la pol·lució L’Open d’Austràlia no està exempt de problemes pels incendis que afecten el país, i alguns dels tenistes sèniors han tingut problemes per la pol·lució de l’aire. Sembla que els últims dies la situació ha millorat una mica a causa de les pluges, però tothom té un ull al cel. També la família Jiménez Kasintseva, que la setmana passada, mentre disputava un torneig de preparació, ja es van veure afectats alguns dies per la qualitat de l’aire, la qual els va obligar a quedar-se confinats a l’hotel. “No es veia res a trenta metres”, explica Joan Jiménez.

tracking