L'FC Andorra salva un punt a Badalona (0-0)

Els tricolors es van quedar amb un menys al 54, i els locals també van acabar amb deu homes

L'FC Andorra salva un punt a Badalona (0-0)XAVI TAMUREJO / FC ANDORRA

L’FC Andorra va sumar ahir un punt a la seva visita a Badalona en un duel sonat que va tenir de tot: expulsions als dos costats, ocasions, tres gols anul·lats al Badalona i, sobretot, dues intervencions espectaculars de Nico Ratti que van salvar un punt. Els tricolors no van poder aprofitar les ensopegades d’alguns dels rivals directes que estaven per sobre com els filials de Barça i Espanyol, i seguiran una jornada més en cinquena plaça i fora dels llocs de play-off d’ascens. Havia avisat Gabri a la prèvia que tot i la classificació, el Badalona era un rival força perillós, i dit i fet. No havien passat ni cinc minuts de partit quan Merchán va anotar l’1-0, una diana que l’àrbitre va acabar anul·lant per fora de joc a la passada anterior. Els locals van fer-se amb el domini del partit des del primer moment, i l’FC Andorra no estava gens còmode, de fet, gairebé no podia tenir la pilota, i buscava el joc ofensiu en llarg o amb la pilota aturada. De fet, l’única ocasió clara de la primera meitat per als tricolors va ser després d’una falta servida per Rubén Bover que va rematar Casadesús, tot i que va acabar sortint per damunt de la porteria de Morales. A la represa, l’FC Andorra va fer una passa endavant i aconseguir fer-se més amb el domini de la pilota, però quan semblava que els tricolors despertaven, Loureiro va veure la segona groga al nou de la segona i el partit va canviar. Precisament a causa de l’expulsió, Ratti es va haver de lluir amb una aturada excepcional a un llançament de falta d’Abel Suárez. Gabri es va quedar pràcticament sense opcions de reaccionar perquè ja havia fet els tres canvis al minut 57 (dos al descans i un després), però l’equip seguia mostrant una millora tot i estar amb un menys. L’àrbitre va anul·lar un nou gol al conjunt català a l’equador de la segona meitat, però els tricolors no van abaixar el cap, de fet, van tenir una de les opcions més clares, de nou, gràcies a la pilota aturada. Bover va tornar a servir una falta a la frontal, i Javi Martos va fer una gran rematada que va sortir fregant el pal de la porteria badalonina. El duel estava cada cop més igualat pel que fa al joc, i també és va acabar igualant numèricament perquè Moyano va veure la segona groga i va deixar el seu equip amb deu jugadors. Amb deu contra deu, Bover va posar a prova Morales amb una falta directa, però va ser el Badalona qui va gaudir de les millors ocasions al tram final per endur-se el partit. Primer ho va intentar Joel Laso amb una rematada que va sortir fregant el pal, i Moha Keita va respondre amb un xut que Morales va enviar a còrner. I a partir d’aquí, els últims cinc minuts van ser totalment dels local, amb el tercer gol anul·lat al minut 88 per un fora de joc que no ho semblava, i amb una doble ocasió ja al temps afegit en què Nico Ratti va fer dues intervencions gairebé miraculoses. Primer va treure una rematada de Joel Laso des del punt de penal, i tot seguit l’atacant va aprofitar el refús per tornar a xutar a boca de canó dintre de l’àrea petita, però el porter tricolor va poder evitar el gol amb una gran acció i va fer que l’FC Andorra pogués sumar un punt de la seva visita a Badalona. El proper matx dels tricolors serà diumenge contra el Nàstic de Tarragona, i Gabri tindrà dues baixes sensibles en defensa. A més de la de Loureiro per l’expulsió d’ahir a Badalona, tampoc podrà jugar contra el conjunt tarragoní Mickael Gaffoor, que ahir va veure la cinquena groga en el que va de lliga i haurà de complir un partit de sanció.