ACB Lliga Endesa

El MoraBanc es recupera i guanya davant l'Obradoiro (93-69)

El MoraBanc Andorra deixa enrere les tres derrotes consecutives i dona un cop d’autoritat davant un fluix Obradoiro

El MoraBanc es recupera i guanya davant l'Obradoiro (93-69)Fernando Galindo

Nacho Llovet defensava en la prèvia del partit contra el Monbus Obradoiro que el MoraBanc Andorra no estava endinsat en una mala dinàmica, sinó que simplement la derrota contra el Tofas Bursa de dimecres passat, que suposava la tercera consecutiva, era un petit sot. Per demostrar que això era cert, els tricolors havien de fer un cop damunt la taula davant el conjunt gallec ahir i deixar clar que tot l’equip anava en la mateixa direcció després de la llarga reunió que van mantenir els jugadors en acabar el duel del dimecres. L’equip estava amb ganes de jugar com més aviat millor per acabar amb els dubtes que s’havien generat amb les tres desfetes seguides, i això es va notar només arrencar el partit gràcies a un parcial de sortida de 7 a 0. L’Obradoiro va sortir una mica adormit i en els primers set minuts només va ser capaç d’anotar set punts, cosa que va permetre als tricolors tenir una màxima avantatge de 15 punts (20 a 7) durant aquest període. Als darrers tres, però, els de Moncho Fernández van arrencar la maquinària, tot i que el MoraBanc dominava amb un bon coixí acabat el primer quart (25 a 16). El segon període va estar marcat per les anades i tornades dels dos equips i el marcador estava en mode acordió. En aquest punt, els del Principat van acusar molt la manca d’encert des de la línia de personal, arribant a anotar menys del 50% dels tirs intentats en alguns moments del partit, tot i que van acabar amb un 56% (18 de 32). Un triple de Chris Czerapowicz va tancar la primera part amb l’acordió afavorint l’Obradoiro, que d’un -11 va passar a un -4 en poc més d’un minut (47 a 43). Una cistella de Kravic només arrencar la segona meitat va proposar un partit nou ja que situava la mínima des del 2 a 0. En aquest nou matx, però, al MoraBanc no li va tremolar el pols i va demostrar aprendre dels tres partits anteriors. Va ser molt superior davant un Obradoiro que no va oferir molta guerra, amb només 12 punts en el tercer quart. Els d’Ibon Navarro van encarrilar el desè triomf del curs exhibint un joc sòlid coral, el mateix que l’ha caracteritzat en les millors victòries de la temporada. Abans d’encarar els 10 darrers minuts de partit, el duel ja estava vist per sentència (72 a 55). El MoraBanc va seguir fort al darrer quart i va ampliar marges fins a arribar a l’hamburguesa i convertir el partit en una victòria còmoda (93 a 69). Els rebots totals (40 per als tricolors i 19 per als gallecs) o la valoració (116 a 50) van ser una demostració de la superioritat local en el partit. Entre els jugadors del Principat, va destacar Llovet, amb 6 punts, 9 rebots i 23 de valoració, Clevin Hannah, amb 14 punts i 20 de valoració, i Bandja Sy (13 i 19). Ja són 10 les victòries que suma a la lliga el MoraBanc, que es manté a la zona de play-off en una jornada en què la majoria dels rivals directes també van guanyar. Ara toca traslladar aquesta demostració al Top-16, ja que demà mateix reben l’Unicaja.