“Hem de guanyar”

El MoraBanc té clar que per certificar l’accés a la Copa ha de vèncer a Manresa, abans d’esperar que no es doni la gran carambola en cas de perdre

“Hem de guanyar”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les opcions del MoraBanc Andorra de ser a la Copa del Rei a falta d’una jornada per al final de la primera volta són realment bones. Només una gran carambola de resultats deixaria sense bitllet per Màlaga els tricolors, que van acabar la 16a jornada a la cinquena posició de la classificació amb nou triomfs i set derrotes i un +26 d’average, després que el Reial Madrid superés el València a la pròrroga en l’últim partit ahir a la tarda. L’Unicaja (ja classificat com a amfitrió) és sisè i el Bilbao setè, ambdós amb el mateix balanç. Després, hi ha quatre equips empatats amb vuit victòries i vuit desfetes, que encapçala el València (+89 d’average), seguit del Burgos (+9), el Joventut (-10) i el Gran Canària (-18). Aquesta situació fa que el Bilbao, el València i el Burgos hagin de guanyar els respectius partits d’aquest cap de setmana (l’últim recuperant a més 18 punts respecte a l’average tricolor) i el MoraBanc perdi el duel de dissabte a Manresa per quedar fora del torneig del KO. Si un d’ells ja falla, tenint en compte que la Penya i l’Herbalife estan molt lluny en diferència de cistelles anotades i encaixades, els tricolors aniran a la Copa encara que perdin dissabte. A més, cal tenir en compte la complexitat dels partits d’alguns dels equips, que posa un afegit més a la improbabilitat que es donin tots els resultats. El Bilbao juga diumenge al Palau Blaugrana contra el Barça, el València ho fa el mateix dia contra la Penya, que també es juga un bitllet per la Copa, i el Burgos visita l’Obradoiro dissabte, abans del duel del MoraBanc al Bages. Tots aquests factors fan pensar que el fet que el conjunt tricolor acabi fora és força improbable, però no és impossible. Per tant, des de l’entitat tricolor només tenen al cap l’opció del triomf a Manresa. “Hem de guanyar. Quan a la vida depens de tu, tot és molt millor i si guanyem hi serem”, exposa al Diari el director general del club, Francesc Solana, que també veu clar que “dins de totes les opcions estem ben situats perquè tenim un bon average”.

Etiquetes:

Caps de sèrie

La igualtat a la classificació és tan gran que el conjunt dirigit per Ibon Navarro pot fins i tot acabar quart i per tant cap de sèrie al sorteig de la Copa del Rei. Per fer-ho, hauria de guanyar a Manresa i que el Tenerife perdi a Saragossa, recuperant a més 10 punts d’average (els tinerfenys estan amb +36). El club, però, no s’ho marca com principal objectiu, ja que cal tenir en compte que el Manresa es troba en un estat de forma excel·lent i acumula quatre triomfs seguits i cinc victòries en els últims sis partits. “És la sisena temporada que som a l’ACB i en tot aquest temps només hem anat una vegada a la Copa del Rei. Poder només tenir l’opció d’anar-hi crec que ja és un gran premi”, indica Solana, que recorda que “juguem contra l’equip que millor competeix ara mateix a la lliga i a casa seva, a Manresa, on sempre creen un ambient molt maco. Per nosaltres serà un partit molt complicat”. En tot cas, acabin sent caps de sèrie o no, o quedin fora de Màlaga, Solana destacava la gran feina assolida per l’equip tenint en compte les múltiples lesions interiors que han arribat a tenir. “Que tinguem opcions i depenguem de nosaltres té molt mèrit amb totes les circumstàncies que hem tingut el mes de desembre”, assenyala el directiu.

Avantatge del Top 16 ‘local’

Abans del duel al Nou Congost, el MoraBanc afronta a partir de demà el Top-16 de l’Eurocup amb la disputa de la primera jornada a la pista del Joventut. El fet d’enfrontar-se a un conjunt proper en competició europea es veu com un factor positiu des del MoraBanc, tot i tractar-se d’un rival conegut, en ambdós sentits. “Davant un duel tan important com el de dissabte, en el fet que ens toqui començar al camp del Joventut, hi trobem una part més positiva que negativa”, afegeix en aquest sentit Solana.

tracking