ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc segueix en la lluita per la Copa (90-76)

El MoraBanc Andorra suma una important i treballada victòria conta la Penya i continua amb opcions de ser a la Copa del Rei

El MoraBanc segueix en la lluita per la Copa (90-76)fernando galindo

Una derrota del MoraBanc Andorra en el partit d’ahir contra el Joventut de Badalona hauria suposat dir pràcticament adeu a la Copa del Rei. La classificació està més cara que mai, amb sis equips empatats amb un balanç de vuit victòries i set derrotes, i tot apunta que es necessitaran 10 triomfs per assegurar-se una plaça per al torneig del KO. El conjunt tricolor, però, va complir en el primer dels tres obstacles abans d’acabar la primera volta amb una treballada victòria davant una Penya combativa i va deixar clar que lluitarà per aquest important objectiu fins al final. Els verd-i-negres també s’estan jugant ser a la Copa del Rei (arribava al Poliesportiu amb un balanç clavat al dels andorrans), i van venir per posar les coses complicades i lluitar per un triomf clau. Des d’inici van marcar un bon ritme de joc, tot i que el del MoraBanc era una mica superior en el primer quart, que va concloure amb un petit marge (22 a 16). Al segon període va aparèixer un immens Alen Omic per ajudar la Penya a igualar el marcador i fins i tot posar-se al davant momentàniament amb un parcial de 0 a 8 (26 a 28) amb punts del pivot només. L’eslovè estava a totes bandes molt actiu i va arribar al descans amb unes xifres destacades de 16 punts, 9 rebots (5 dels quals ofensius) i 26 de valoració. Els d’Ibon Navarro, però, es van recolzar en l’encert exterior per tornar a agafar avantatge en el marcador amb triples del reaparegut Bandja Sy, David Walker, i un David Jelínek que ahir va acabar amb 23 punts (sis triples) i va entrar al top-3 d’anotadors històrics del Bàsquet Club Andorra a la lliga amb un total de 1.074 punts, amb la qual cosa supera Dan Godfread. El bon tram final de la primera part va permetre un avantatge tricolor al descans, però no era prou ampli (43 a 38). L’equip havia de treballar a la represa per poder assegurar-se seguir amb opcions de ser a la Copa del Rei. No obstant, el desencert va regnar en el tercer període, que va tenir una anotació baixa tant d’un costat com de l’altre, fins als dos darrers minuts en què es va anotar tot el que no s’havia anotat en els vuit primers. En aquest tram els tricolors van estar millor i va acabar mantenint l’avantatge per encarar els 10 últims minuts del partit (59 a 53). En el darrer quart, la Penya es va tornar a posar a un punt (63 a 62), però el MoraBanc va gestionar bé la pressió visitant i amb les cistelles de Clevin Hannah (14 punts, vuit assistències i 21 de valoració ahir), Jelínek, i Nacho Llovet (10 punts, 6 rebots i 16 de valoració), va encarrilar un triomf que al final va ser més voluminós del que s’havia vist damunt de la pista. Amb dos tirs lliures de Walker, el marcador se’n va anar fins el 90 a 76 que premiava l’afició amb una hamburguesa. L’equip va acabar la jornada en la setena posició, és a dir, en llocs de Copa del Rei, però queden dos reptes importants abans del tall: dissabte al Poliesportiu contra la revelació del curs, el Saragossa, i el dia 11 davant el Manresa al Nou Congost.

LES CLAUS

Joc coral

Novament l’equip va exhibir un gran joc de tot el conjunt per assegurar-se la victòria, amb una anotació molt repartida i una bona defensa en el tram decisiu del partit.

Solidesa

El MoraBanc va anar pràcticament tot el partit al davant en el marcador, i va mostrar una gran fortalesa mental al final per acabar-se emportant la victòria amb un bon marge.

Jelínek

L’escorta txec es va convertir en el tercer màxim anotador històric del club a la lliga. Gràcies als seus 23 punts d’ahir en suma un total de 1.074 a la competició regular.