ACB Lliga Endesa

Un Madrid sense pietat esborra de la pista els tricolors (91-60)

Un trist i aclaparat MoraBanc Andorra cau amb estrèpit al WiZink en un partit en què només va competir els primers cinc minuts

Un Madrid sense pietat esborra de la pista els tricolors (91-60)ACB PHOTO / P. CASTILLO

Un MoraBanc malgirbat i aplatat per les lesions va enarborar la rendició tan aviat que només els trams de desacceleració que es va permetre el Reial Madrid va evitar una derrota encara més enrojolada. L’equip tricolor va deixar de competir als cinc minuts i tan aviat com el grup de Laso va entrar en combustió, el MoraBanc es va fondre i va perdre les constants vitals fins al punt de veure’s aclaparat i superat per l’escenari i per la fortalesa d’un abrasiu i despietat rival (91-60). Edy Tavares (11 punts, 12 rebots i 25 de valoració i Trey Thompkins (14 punts i 19 crèdits de valoració) van ser imperatius des del primer salt i, revolucionats, van trencar el partit amb una espectacular bategada, amb un rugit incontestable. La posada en escena del MoraBanc va ser esperançadora amb Musli minvat per un procés gripal però oferint bones sensacions i, amb un gran treball defensiu. L’equip blanc va començar fred i desencertat, però es va corregir aprofitant les pèrdues i les segones opcions que l’equip tricolor li facilitava (13-9). El Madrid va trencar a suar i als tricolors se’ls acabar l’efervescencia. Tavares va posar el seu nom a la pintura i va tancar el primer parcial amb 8 punts i 6 rebots. Una darrera ràfega de punts (11-0) dels blancs, un percentatge immaculat als tirs lliures i un triple de Campazzo sobre la botzina van abaixar el teló del quart inicial (24-12). El Madrid va engrandir el parcial i la ferida amb un 14-0 de sortida (24-0) que deixaven absolutament estabornit l’equip tricolor. Sense idees i superats per la situació, l’enfrontament se li va fer alpí al MoraBanc, que va estar gairebé 10 minuts sense anotar i que només va fer dos punts en tot el segon quart. Impotent, l’equip andorrà només podia treure aigua i va marxar a vestidors amb un feridor 50-14. Llastat pel seu escanyolit percentatge en el perímetre (1 de 15 en triples) i en el marcador, l’equip andorrà va recuperar oxigen al tercer quart per, almenys, aixecar tímidament el cap. Tot i la majúscula diferència (70-37), el MoraBanc va cloure dignament el penúltim acte amb un parcial de 20-23. El Madrid va deixar les hostilitats i Laso va donar rodet a tot el seu ampli roster amb minuts per als joves Nakic i Garuba. Els tricolors van maquillar els rostres amb triples de Todorovic i Walker, amb el treball de Musli, lloable el seu esforç i els 17 punts, i per l’orgull de Llovet, que va acabar expulsat. Un parcial a l’ocàs de 21-23 va atorgar una espurna mitjanament agradable al MoraBanc Andorra que va poder, almenys, anotar-se la segona part (41-46). La derrota podria entrar dins del full de ruta, però no abandonar el recinte de Goya amb la sensació de no haver competit durant bona part de l’enfrontament. Ja va avisar Todorovic que la lluita per la Copa del Rei serà divertida. Joventut, Saragossa i Manresa dictaran sentència per poder segellar el bitllet.