Optimisme per ser a la Copa

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, veu l’equip amb possibilitats tot i les lesions que arrossega la plantilla

Optimisme per ser a la CopaBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va marcar-se tres grans objectius abans de començar el curs: arribar al Top-16 de l’Eurocup, ser a la Copa del Rei i disputar els play-off. El primer ja està aconseguit des de fa unes setmanes i el tercer queda encara força lluny, així que ara tots els esforços de l’equip estan centrats en els quatre partits que manquen per acabar la primera volta de l’ACB per intentar tornar a una Copa del Rei tres temporades després. En aquest sentit, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, va mostrar-se ahir optimista i va manifestar que veu “bé l’equip tot i les dificultats que estem tenint amb les lesions”, i va afegir que veu “una bona línia i si fem les coses bé, no sé si hi serem o no, però competirem fins al final”. A més, va destacar que “ja sabem les circumstàncies que tenim i no ens han servit d’excusa per competir cada partit”, i va cloure que tindran “les nostres opcions tot i la dificultat dels rivals, i ho anirem veient fins al final de la primera volta, ja que serà difícil fer pronòstics fins a l’última jornada”. El president també va parlar del proper duel dels tricolors, que diumenge visitaran el Reial Madrid a la seva pista. Sobre aquest matx, Aixàs va assegurar que “l’entitat del rival és la més alta que hi ha ara mateix al bàsquet europeu. És un duel de dificultat màxima, però també d’il·lusió màxima, com sempre, i més en aquest cas per poder guanyar un partit que sempre és especial tenint en compte l’entitat que té el rival”. Per últim, el màxim dirigent tricolor també va analitzar altres aspectes de l’actualitat del club, com ara l’arribada de Martin Kramplej, de qui va assenyalar que “té qualitat i un físic important, que és el que necessitem per a aquests mesos, i esperem que ens ajudi”, i també va explicar que la demanda del club contra l’ACB pel cànon d’ascens segueix el seu curs i que encara no hi ha cap novetat.

Etiquetes:

Estrena del TOP-16 a Badalona

L’Eurocup va publicar ahir el calendari dels partits del Top-16, i el debut dels tricolors al grup H de la competició serà el 8 de gener a les 20.45 hores al Palau Olímpic de Badalona, per enfrontar-se a la Penya. El MoraBanc afrontarà després dos partits seguits a casa, contra el Tofas Bursa (15 de gener) i l’Unicaja (21 de gener), i tornarà la visita al conjunt malagueny a la quarta jornada (29 de gener). La Penya visitarà el Poliesportiu el 4 de febrer i el Top-16 es tancarà un mes després (a causa de l’aturada per la Copa del Rei i les finestres FIBA), el 4 de març, a la pista del Tofas Bursa. Sobre els rivals, Gorka Aixàs va manifestar que “la Penya i l’Unicaja seran rivals coneguts, i sobretot rivals molt potents, i el Tofas Bursa també és força dur”. A més, va assenyalar que “l’objectiu és classificar-se, l’any passat vam arribar lluny a la competició i aquest any no volem que sigui diferent”. Els dos primers classificats de cadascun dels grups passaran a quarts de final, que té format de play-off al millor de tres partits. En cas de classificar-se, el MoraBanc es creuaria amb el primer o segon del grup F, format per Reyer Venice, Brescia, Oldenburg i Promitheas Patras.

REGALANT IL·LUSIONS

De vegades, les reiteracions d’algunes tradicions fan que un acabi saturat de fer el mateix any rere any, però aquest no és el cas dels usuaris de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, que ahir van rebre amb tota la il·lusió del món l’habitual visita de Nadal d’una delegació del MoraBanc Andor­ra amb el cos tècnic i bona part de la plantilla. Quan l’expedició tricolor va travessar la porta del menjador de l’edifici, la sala va reaccionar com si fos el Poliesportiu i va començar una llarga ovació per part dels presents, i també càntics d’ànims, com si fos un partit. Els jugadors i el cos tècnic van regalar samarretes i pòsters firmats a tots els usuaris, que dibuixaven un somriure d’orella a orella d’aquells que costa de treure de la boca. Ells, a canvi, agraïen aquests obsequis amb un somriure, abraçades, interpretant l’himne nacional com es fa abans de cada partit al Poliesportiu o, fins i tot, saltant sobre Daniel Clark, com va fer un dels usuaris. Per últim, va haver-hi la clàssica foto de família i va ser l’hora de degustar el torró nadalenc, tot esperant gaudir dels regals. Sobre aquest acte, un dels nous jugadors tricolors, Dejan Todorovic, va explicar que “donar una hora o una hora i mitja nostra per a ells és molt important, i per això som aquí”, i va afegir que “això és per a ells, crec que ho han passat bé i estem contents que hagi estat així”, mentre que Gorka Aixàs va manifestar que “és un dia molt especial”.

tracking