EUROCUP

Victòria sense lideratge (66-80)

El MoraBanc guanya a la pista del Patras però amb el triomf de la Virtus assoleix la segona plaça del grup A

Victòria sense lideratge (66-80)PROMITHEAS PATRAS

La diferència entre guanyar o perdre d’un sol punt ahir a la pista del Promitheas Patras podia suposar una diferència gegant. Si el Mònaco guanyava la Virtus Bolonya, el MoraBanc Andorra podia acabar primer del grup A de la primera fase de l’Eurocup, assegurant-se així un grup a priori més favorable de cara al Top-16, però si perdia seria quart i, consegüentment, tindria més dificultats en la següent fase. El repte era majúscul si es recordava el partit de l’anada, en què el Patras va guanyar amb un espectacle anotador al Poliesportiu, però el conjunt tricolor, amb una gran segona part, va assolir una victòria molt important i de mèrit. Amb tot, els italians van vèncer a l’altre Principat i els d’Ibon Navarro van finalitzar en una positiva segona posició del grup A. Els d’Ibon Navarro van anar a buscar la primera posició des de l’inici amb una gran posada en escena gràcies a un David Walker endollat, amb dos triples i una safata que va posar un 5 a 14 a l’esquador del primer període. El conjunt grec, però, va reaccionar amb un 9 a 0 amb el qual ràpidament va empatar. Amb tot, al final dels 10 primers minuts el MoraBanc anava per davant (16 a 19). Els dos equips van seguir tenint alts i baixos al segon període. Primer els tricolors es van posar 18 a 24 amb un triple de Clevin Hannah, però des d’aleshores els grecs van capgirar amb un parcial d’11 a 0. La solidesa de Nacho Llovet i Jeremy Senglin va fer que al descans el duel estigués totalment igualat amb un avantatge mínim local (36 a 35). A la represa, el MoraBanc va canviar de xip, va fer un clar pas endavant i va començar a gua­-nyar tots els duels individuals en defensa i atac. A més, els tricolors van tenir un bon encert exterior (quatre triples) i un bon Guille Colom, que va jugar tot el període, els va permetre capgirar i que el resultat al final del tercer quart fos favorable, però no decisiu (51 a 59). En l’últim quart, en el qual Alexis Bartolomé va gaudir de cinc minuts quan el duel encara no estava sentenciat, el MoraBanc va saber gestionar la diferència i davant un Patras que va semblar que abaixava els braços va acabar guanyant amb força comoditat per 66 a 80. Amb la segona plaça del grup A, el MoraBanc disputarà el Top-16 al grup H, en què ja hi ha un equip confirmat: l’Unicaja. Els altres dos, el tercer del grup B (actualment el Tofas) i el quart del grup C (el Brescia ahir) es decidiran avui en la conclusió de la fase regular.

LES CLAUS

Alts i baixos

La primera part va estar marcada pels parcials tant d’un equip com de l’altre. Primer va ser el MoraBanc qui va dominar però després va ser el Patras. Al descans, igualtat (36 a 35).

La represa

Els tricolors van canviar de xip des de l’inici de la segona part, van fer un pas endavant i van passar a dominar amb força superioritat, especialment en l’1 contra 1 ofensiu.

Còmodes

El promitheas va donar la sensació d’abaixar els braços al darrer quart, molt abans que el duel estigués sentenciat, i els tricolors es van acabar adjudicant el triomf amb certa comoditat.