Sotmesos (3-1)

L’FC Andorra ensopega al Nou Castàlia davant un Castelló que després del gol tricolor domina amb claredat

Sotmesos (3-1)CD CASTELLÓ

L’FC Andorra tenia un difícil repte ahir a Castelló: guanyar en un camp on cap visitant ho ha fet aquesta temporada encara per situar-se novament líder del grup 3 de Segona Divisió B. Aquest repte era encara més complicat tenint en compte les importants baixes de dos homes gairebé imprescindibles com són Musa Jr. i Jilmar Torres. Malgrat que Miguel Palanca i Joan Cervós van cobrir bé les absències, el conjunt tricolor no va poder assolir el repte de ser el primer equip que guanya a l’Estadi Nou Castàlia, que novament presentava ahir una entrada multitudinària. Els homes de Gabri Garcia es van veure clarament superats per un Castelló que amb la victòria es va situar líder, mentre l’Andorra va baixar a la cinquena posició, i va sortir de les places de promoció, això sí, empatant a 27 punts amb el tercer i quart, l’Espanyol B i el Lleida Esportiu. La superioritat del Castelló, però, no va ser durant els 90 minuts. De fet, la posada en escena tricolor va ser excel·lent i qui dominava i tenia la possessió durant la primera mitja hora de partit va ser l’Andorra. L’equip va gaudir d’un parell d’ocasions en els primers 25 minuts i al 28’ va avançar-se amb un gol de Javi Martos, que en una centrada rassa de falta es va trobar la pilota als peus i la va enviar prop del primer pal, lluny de l’abast del porter. Amb el gol del central del Prat, però, el guió va canviar totalment. El Castelló no s’havia apropat a la porteria de Nico Ratti fins al 0 a 1 i des d’aleshores va ser un constant assetjament ofensiu. Els locals van arribar a gaudir de cinc ocasions gairebé seguides una darrere l’altre, algunes molt clares amb l’esfèrica fregant el pal, i al minut 41 César Díaz va fer l’empat que curiosament també va arribar en una jugada de falta, però va ser de cap. L’FC Andorra necessitava arribar a la mitja part per agafar aire, però lluny de relaxar-se, el Castelló va seguir sotmetent uns tricolors que pràcticament no rascaven l’esfèrica i encara menys s’apropaven a l’àrea rival. Als 12 minuts de començar la segona part, i després d’un parell d’aproximacions, una badada en la defensa va propiciar el segon gol del Castelló, obra de Rubén Diez. Amb la segona diana, els orelluts tampoc van abaixar el ritme i van seguir arribant a la porteria de Ratti amb insistència. En els deu minuts següents van tenir un parell de bones ocasions per fer el tercer, que deixava mig sentenciat el duel, i al final aquest va arribar al 74’, quan César Díaz va culminar un contracop, novament amb el cap. Tot just abans del tercer, el retornat Moha Keita, que havia entrat feia pocs minuts al camp després d’unes setmanes apartat per lesió, va tenir la primera de les dues úniques ocasions tricolors de la segona meitat, en un xut creuat que va acabar amb un córner. La segona va arribar als instants finals, en un xut enverinat d’Ernest Forgas des de fora de l’àrea que va refusar a córner Álvaro Campos en una estirada brillant. A banda d’això, hi va haver poc més en la segona part d’un Andorra que per primera vegada aquesta temporada va encaixar tres gols en un partit. L’equip mirarà de refer-se novament a Prada de Moles, un dels camps on tampoc cap visitant ha guanyat. Serà de manera excepcional dissabte i davant el València Mestalla, en el duel previ al matx de la Copa del Rei davant el Leganés. Rubén Bover serà baixa, ja que ahir va veure la cinquena groga, però per contra tornaran Musa i Jilmar.

EL VESTIDOR

"CREC QUE ÉS UN RESULTAT JUT"

El tècnic de l’fc andorra va acceptar la superioritat del Castelló, i va apel·lar a Prada de Moles per refer-se de la derrota. “Crec que ha estat un resultat just. Hem de corregir les errades i hem de continuar treballant per seguir sent forts a casa, i acabar el millor possible abans de l’aturada de festes”, comentava Gabri, que sobre el joc dels seus va assenyalar que “hem fet un partit bastant correcte, tot i que ens ha faltat fer més ocasions”.