Poliesportiu

Esteve i Dòria, de nou els millors

Irineu Esteve i Mònica Doria són guardonats un any més com a millors esportistes d’Andorra a la Nit de l’Esport 2019

Esteve i Dòria, de nou els millorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per tercer any consecutiu, Irineu Esteve i Mònica Doria van ser escollits millors esportistes del país a la Nit de l’Esport, que es va celebrar ahir al vespre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. No obstant això, els dos favorits d’entrada als guardons, que no van poder assistir a la gala, no van estar acompanyats aquesta vegada d’altres esportistes com Mireia Gutiérrez, una habitual en aquesta categoria, o Ferran Teixidó, ja que enguany el Consell Andorrà de l’Esport ha tornat al format antic i no ha fet distincions entre els esports d’hivern i els d’estiu, reduint la llista de guardonats individuals. “La iniciativa surt de la pròpia organització, pensem que és interessant seguir en aquesta línia de canvi i intentarem preparar-ne de nous per a la propera edició”, va exposar ahir la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

En la resta de categories sí que hi va haver diferents guardonats, començant pels esportistes revelació. En categoria femenina el guardó va ser per a la taekwondista Ezoe Alberola pel bronze al Mundial cadet d’Uzbekistan, mentre que en la masculina va ser per a Oriol Olm, campió del món juvenil de curses de muntanya. Com a millor equip masculí va sortir la selecció nacional d’hoquei, segona al World Rollers Games de Barcelona, i la selecció femenina de rugbi de 7, cinquena a l’Europeu. De la seva banda, les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Grandvalira van ser guardonades com a millor esdeveniment esportiu de l’any.

Mentre que la variació en el format de la Nit va fer que hi hagués menys guardonats, la llista de reconeixements va ser més extensa, donant-ne fins a 23 repartits en set categories. Es van fer els records a la memòria de Salvador Brasó, Giorgi Rekhviashvili, Pepe Csóka, Josep Giró, Susana Herrera, David Álvarez, Joan-Carles Pié i Enric Mir. A més, es van dur a terme els reconeixements a la trajectòria dels esquiadors Gerard Escoda i Víctor Gómez, i als jugadors de la selecció de futbol retirats Juli Sánchez i Ferran Pol, a més d’Ildefons Lima pel seu rècord mundial d’anys jugant en un combinat nacional. La selecció també va estar present en l’apartat de reconeixements per resultats esportius pel triomf del mes passat contra Moldàvia. En aquesta categoria també hi van ser el MoraBanc Andorra per arribar a les semifinals de l’Eurocup, Àlex Machado, que ha assolit fins a quatre triomfs en karts a Itàlia, Vicky Jiménez Kasintseva pel triomf al Mutua Madrid Open sub-16, i el grup de ball Braids, segons al Mundial de hip-hop dels Estats Units. També es va fer menció els alpinistes andorrans que han fet cims per damunt dels 8.000 metres, Stefi Troguet, Oriol Ribas, Domi Trastoy, Nani Duró, Jordi Cornella i Ramon Rossell.

Esteve i Dòria, de nou els millors

Esteve i Dòria, de nou els millors

tracking