ACB LLIGA ENDESA

Un mal darrer quart posa fi a la ratxa (75-73)

En un final de cor encongit, el MoraBanc Andorra cau al Fontes do Sar en un partit amb moltes arestes

Un mal darrer quart posa fi a la ratxa (75-73)ACB photo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fontes do Sar acostuma a ser, tradicionalment, terreny minat per al MoraBanc Andorra, amb derrotes ajustades i una sola victòria en sis visites. Ben armat de moral, amb cinc de consecutives, l’equip andorrà va veure frenada a Santiago la seva seqüència guanyadora. L’Obradoiro és un bloc que apuja les seves accions quan juga al Sar, davant dels seus fidels i si, a més a més, et passa la mà per la cara en el rebot i l’encert des de fora, acabes perdent la ubicació i el partit. L’ideari de joc gallec no respon a un patró mainstream i la seva identitat es segella amb atacs molt elaborats i exposant bona part de la seva sort a la inspiració dels seus tiradors.

El MoraBanc va replicar amb un imponent 0-13 la sortida de l’equip gallec i es mostrava formigonat en defensa, tancant el cèrcol i sense donar segones opcions. Amb 5-17, Moncho Fernández va voler refredar l’estat de gràcia dels andorrans amb un temps mort i Diagne traient fum del canell amb tirs exteriors. Una de les directrius per arrugar l’Obra era intentar que els seus braços executors no es trobessin còmodes, i els tricolors no només bastien aquesta premissa, sinó que es mostraven gairebé irresistibles en atac. La pausa del tècnic gallec va ser or per a l’Obradoiro. Fletcher Magee, amb 11 punts i 3 triples, va decidir retornar el seu equip al partit i va liderar la reacció gallega, parcials de 7-0 i 14-7, abans que es fongués el primer quart (19-24). Es va tornar a repetir el guió a l’inici de la segona entrega, amb un parcial de 2-9 de sortida per al MoraBanc, un temps mort demanat per Moncho, reacció de l’equip gallec amb un Magee superb i els tricolors, altre cop bipolars, donant massa facilitats a la pintura (32-31). Amb alguns rampells de l’Obra, que mantenia la batalla amb igualtat, el MoraBanc va sobreviure gràcies al tir lliure –10 de 12– i el seu encert en el llançament de dos –81,3%– per anar a l’interludi amb avantatge (38-42).

El grup de Navarro havia patit, darrerament, desconfiguracions a la tornada de vestidors i a Santiago estava obligat a sortir més endollat per evitar calfreds. Malgrat les dificultats, l’equip se sostenia amb arravataments de Diagne, minvat i oferint una exhibició, i Senglin. Amb petits exercicis, el MoraBanc demanava pista però li costava corregir en defensa i trobar l’anella gallega des de fora. Tot i això, s’afrontava el quart decisiu al davant (53-57). L’intercanvi de cartes es va mantenir en la mànega resolutiva i el partit s’abocava a un final de cor encongit. Els tricolors van entrar en bonus a falta de 5’18” i la caldera del Sar es va encendre quan l’Obra va cobrar avantatge amb dos tirs lliures i una contra de Czerapowicz (65-64). Amb empat a 73, Massenat fallava dos tirs lliures i Bandja Sy agafava dos rebots defensius consecutius que no donaven premi a falta de 13”. La darrera bola de partit, amb una mala defensa de Walker, la van saber aprofitar Czerapowicz i l’Obradoiro per acabar guanyant el partit.

LES CLAUS

Irregularitat

L'equip segueix patint desconnexions que l’acaben penalitzant massa. Ahir no va saber corregir-se quan l’Obradoiro va augmentar la seva energia i ho va acabar pagant amb la derrota.

El rebot

El Morabanc va perdre aquest apartat i va concedir 35 rebots, 13 ofensius, i 23 punts de l’Obra es van signar per segones jugades. Una dada, aclaparadora, que explica moltes coses.

El triple

No va tenir encert el MoraBanc des del perímetre amb un trist percentatge de 5 triples de 23 intents, un 21,7 per cent. L’Obradoiro va doblar les dianes des dels 6,75 i en va fer 10.

Un mal darrer quart posa fi a la ratxa (75-73)

tracking