Fase de classificació Eurocopa 2020

L'últim capítol d'una gran fase

La selecció rep Turquia a l’Estadi Nacional amb l’ambició de posar la cirereta del Preeuropeu

L'últim capítol d'una gran faseFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empat de dijous a Albània, amb l’afegit de la fita històrica de marcar dos gols en un partit oficial i a més fets pel mateix jugador, Cristian Martínez Kiki, fa que la selecció andorrana es trobi en un estat emocional molt positiu. No obstant, encara queda un últim partit davant Turquia (20.45 h) en aquesta fase de classificació, que serà molt recordada i en la qual, si Islàndia fa els deures, evitarà l’última posició del grup. “Si veiem la classificació com una sèrie, ens queda l’últim capítol. Ha sigut força positiva, hem aconseguit una victòria, un empat fora de casa amb dos gols, que no ho havien fet mai”, assenyalava ahir en roda de premsa el capità de la selecció, Ilde Lima, que remarcava que “demà (avui) queda l’últim capítol per mirar de seguir fent les coses bé i sentir-nos orgullosos del que fem”.

Puntuar en aquest darrer episodi, però, serà més complicat que a Albània i davant Moldàvia ja que Turquia és una de les potències del grup i es juga la primera posició, malgrat que no depèn de si mateixa. Els turcs tenen assegurada la classificació, i per aquest motiu la seva convocatòria presenta fins a nou canvis respecte el duel del dijous contra Islàndia. Precisament Koldo Álvarez de Eulate destacava la dificultat que els suposava preparar el partit en no tenir clar amb què sortirà Turquia, que ha portat una bona quantitat de jugadors sub-21, a més de les poques sessions de recuperació realitzades entre els dos duels. “És una dificultat afegida no tenir un onze tipus per part d’ells”, destacava el seleccionador nacional, que afegia que “primer volem entrar bé al partit, ser un equip competitiu, i a partir d’aquí ja veurem perquè ens dona. Si som l’equip competitiu que vam ser a Turquia tindrem opcions i estarem dins del partit”.

Precisament en aquell matx, el combinat tricolor ja va estar a punt d’assolir el primer punt de la història com a visitant, però un gol turc al minut 89 va evitar sumar aquell desitjat punt. “Hem d’oblidar aquell partit perquè el de demà (avui) serà totalment diferent”, va indicar també Koldo respecte aquell duel.

Ilde i el seu rècord mundial

Si el capità d’Andorra compta amb minuts avui, escriurà una nova pàgina en la història del futbol ja que es convertirà en l’home que més temps ha defensat la seva selecció de tot el món, amb 22 anys i 148 dies, i supera l’equatorià Iván Hurtado. “Si puc diposar de minuts seré un privilegiat. És un orgull poder arribar a una fita com aquesta i una emoció especial”, va comentar Lima.

tracking