Reportatge

Doble èxit

L’empat aconseguit a Elbasan davant Albània va permetre la selecció signar dues fites mai registrades fins dimecres. Andorra va anotar dos gols fora de casa en partit oficial i, a més, l’autor va ser el mateix: Cristian Martínez, KikiGol.

Doble èxitFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una prova del creixement orgànic que està experimentant la selecció absoluta de futbol són les petites fites que, darrerament, està aconseguint. No només això, sinó que altres dues estan ja al llindar.

L’històric empat (2-2) a Elbasan davant Albània va obrir la porta a la glòria a la selecció i a Cristian Martínez, un dels pals de paller del vestidor tricolor. Per primera vegada en partit oficial, Andorra va aconseguir fer dos gols fora de casa i, a més, per primer cop un jugador va fer un doblet, Cristian Martínez, Kiki, que va entrar per mèrits propis al llibre d’història de la selecció amb els dos gols. “Andorra sempre s’ha caracteritzat per competir, per estar tots junts i per ser un equip dur de batre.” El jugador de l’Inter Club Escaldes estava eufòric a la zona mixta de l’Elbasan Arena i va voler repartir el mèrit a tot el grup. “Això és fruit de la constància i el treball de tot l’equip, que m'ajuden per poder marcar”. L’heroi d’Albània va voler dedicar els gols a la seva família i la seva parella i va assegurar a RTVA que “diumenge [demà contra Turquia] intentarem fer-ne un altre”. Aquest darrer partit de la fase, contra els otomans, permetrà Ildefons Lima ingressar en el club més selecte de tots; ser el jugador de tot el món que ha defensat la seva selecció durant més temps. Lima farà 22 anys i 148 dies que va disputar el seu primer partit amb l’equip nacional, cinc dies més que l’equatorià Iván Hurtado. A més, la selecció té a l’abast, per primer cop en la seva història, no acabar una fase de classificació com a última.

tracking