Triomf contundent dels isards que permet aspirar alt (45-10)

Andorra supera Bòsnia i Hercegovina amb claredat en un gran partit de tot l’equip

Triomf contundent dels isards que permet aspirar alt (45-10)Xavier Pujol

Amb la derrota a Turquia en el duel inaugural de la temporada a la Conferència 2 Sud Europea, els isards necessitaven guanyar Bòsnia i Hercegovina en el segon duel, el primer a l’Estadi Nacional, per tenir opcions reals d’aspirar a l’ascens, l’objectiu que van marcar enguany els dos seleccionadors nacionals, Peter Lucas i Josep Magallon. Aquesta necessitat i ganes, juntament amb els nou canvis en la llista respecte el primer partit, es van notar des del minut 1 en el matx d’ahir.

El debut de Pep Arasanz, juntament amb el retorn dels jugadors de Federal 2 Sebastien Causse i Julien Langeard, van marcar diferències perquè l’equip fes un gran rugbi en atac i en defensa a nivell coral. El primer assaig no va trigar gaire a arribar i després d’una bona acció d’Arasanz, Adrià Calvó va inaugurar el marcador (5 a 0). Sis minuts després, Bòsnia retallava en un cop de càstig, però aquells van ser els tres únics punts visitants en tota la primera meitat. A l’equador del temps inicial, Langeard feia el segon assaig tricolor, que ell mateix va transformar, i just abans del descans, Calvó va fer el seu segon assaig, que el jugador del Rugby Olympic Agathois transformava, per situar un 19 a 3 a la mitja part.

A la represa, els balcànics es van quedar amb un home menys durant 10 minuts, situació que van aprofitar els isards per fer el quart assaig, obra de Louis Bour­relly en una bona jugada individual en què va esquivar tres rivals. Aquesta acció va ser al minut 48 i no va arribar amb transformació inclosa, però al cap de 10 minuts Edo Jamrulidze marcava el cinquè assaig tricolor, que aquesta vegada sí que va ser transformat per Arasanz (31 a 3). Poc després va arribar l’únic assaig bosnià, però els isards no es van relaxar i en els darrers quatre minuts van fer el sisè i setè assaig, de Marc Torrent i Causse, ambdós transformats per Arasanz, que van situar el 45 a 10 final i van assegurar un punt de bonus. “Es nota que amb l’equip pràcticament al complet les coses canvien. Era un equip diferent que el que va viatjar a Turquia i les coses han sortit. Estem contents i la gent ha gaudit”, valorava un Maga satisfet, i afegia que “estem vius”, deixant clar que poden aspirar a l’ascens després del triomf.

Qui també estava orgullós va ser el debutant Arasanz, que va tenir una gran estrena en el dia que complia 20 anys. “El debut ha estat perfecte, només m’ha faltat l’assaig, però hem fet un partit perfecte. Estic molt content”, va comentar el jove jugador del VPC.