reportatge

Bàsquet contra l'addicció

El projecte OneTeam del MoraBanc Andorra d’enguany pretén ajudar a millorar els hàbits a través de l’esport a vuit pacients de la unitat de conductes addictives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb vuit sessions d’entrenament.

Bàsquet contra l'addiccióBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els equips que disputen l’Eurocup creen un projecte social relacionat amb el bàsquet que porta el nom de OneTeam. El primer any que el MoraBanc Andor­ra va formar part de la competició va organitzar uns tallers sobre violència de gènere per als jugadors i jugadores del club, i el segon va fer una sèrie de sessions d’entrenament al centre penitenciari amb alguns presos, que van rebre la visita dels membres de l’equip. Enguany, el projecte consisteix en vuit sessions de bàsquet amb vuit pacients de la unitat de conductes addictives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell al Poliesportiu, que a més compten amb dues professionals de l’UCA que els acompanyen i també formen part dels entrenaments.

Ahir van realitzar la quarta sessió i, segons va especificar la coordinadora clínica de l’UCA, Angelina Santolària, el tècnic del projecte OneTeam, Jaume Tomàs, i el cap de comunicació del MoraBanc, Gabi Fernàndez, els entrenaments estan sent tot un èxit. “Els pacients no és que estiguin molt contents, és que estan entusiasmats”, va comentar Santolària, que va afegir que “el que ens sap més greu és que tingui un final, ens agradaria continuar més enllà de les vuit sessions perquè els pacients no volen que s’acabi”.

L’objectiu d’aquest projecte és aportar el granet de sorra perquè els pacients puguin combatre les seves addiccions a través de l’esport. “M’he trobat un grup de persones que qualificaria com a valentes”, va exposar Tomàs. Tot plegat, mentre treballen en grup, i és que tal com va explicar Santolària, “el propi grup terapèutic té una gran força”.

A banda de les vuit sessions d’una hora que fan cada dijous vuit pacients, amb edats compreses des dels 20 anys fins als 60 i que poden anar variant en funció de la setmana, hi ha previst fer dues sessions motivacionals amb els tècnics del primer equip en les quals treballaran conceptes com l’esforç, el sacrifici i les segones oportunitats. “Són conceptes que en el bàsquet veiem molt en tots els equips”, va assenyalar Tomàs. A més a més, els pacients poden assistir a tots els partits del MoraBanc, tant d’Eurocup com de l’ACB, fins a final de temporada.

tracking