Instal·lacions esportives

Un nou Comunal amb uns 6.500 seients

El comú de la capital convoca un concurs d’idees per fer la necessària remodelació de l’Estadi

Un nou Comunal amb uns 6.500 seientsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila és un tema que el comú d’Andorra la Vella té present des de pràcticament l’inici de la legislatura, però per diferents motius, com la caiguda de la façana del Serradells el 2016, s’ha anat retardant. Ahir, però, la corporació de la capital va fer el primer pas per tirar endavant l’obra convocant un concurs nacional d’idees per dur a terme aquesta reforma que va sortir publicat al BOPA. “No podem continuar amb aquest Estadi, que té més de 30 anys. La graderia està en un estat no diria lamentable, però no és el que es mereix Andorra la Vella”, va comentar la cònsol major, Conxita Marsol, sobre una obra que considera “necessària”.

En el plec de bases del concurs, l’aspecte que més destacava era que hi ha d’haver una ampliació del camp de futbol fins a mides reglamentàries (105 x 68 metres) i les graderies hauran de poder garantir un aforament mínim de 6.500 persones (a l’Estadi Nacional hi ha capacitat per a unes 3.500) entre seients fixos i ampliables. Aquest aforament seria preveient també la possibilitat que les grades ampliables puguin ocupar la pista d’atletisme i, a més, es preveu que es pugui ocupar l’espai de sobrevol de la car­retera general 1, deixant un mínim de cinc metres d’alçada lliure. “Es pensa en global. Si estem disposats a fer una modificació l’hem fem amb perspectives que d’aquí a tres anys no ens quedi petit”, va explicar ahir la cònsol major, que hi va afegir amb referència a l’FC Andorra de Gerard Piqué que “ho fem amb perspectives que si hi ha de jugar un equip d’una divisió o qualsevol campionat, tenir una cosa dimensionada”.

No obstant això, Marsol va explicar que no hi ha hagut converses amb el club més enllà de la reunió que van mantenir a l’estiu a Govern amb Piqué i altres personalitats, en la qual no es va arribar a concretar res en aquest sentit. La cònsol va acceptar que els agradaria poder comptar en un futur amb l’entitat tricolor, però va reiterar en múltiples ocasions que la remodelació va més enllà de la possibilitat d’atraure el retorn de l’Andorra a la capital. Amb qui s’ha parlat més és amb la Federació Andorrana de Futbol, per mirar si la UEFA pot donar alguna ajuda econòmica per la part del camp de futbol i la gespa natural, que també s’hauria de canviar.

El nou tartan i els Jocs del 2021

Una de les necessitats més importants és canviar el tartan de cara als Jocs dels Petits Estats que se celebraran a Andorra el 2021. El plec de bases preveu que s’ha de garantir que la pista d’atletisme disposi com a mínim de sis carrers rectes de 110 metres de longitud i almenys quatre als revolts del circuit, que són els necessaris per a aquesta competició. La cònsol, però, va explicar que els terminis no estan del tot clars i per aquest motiu un dels aspectes importants és que les idees presentades tinguin previst fer les obres en diferents fases, també pensant en l’àmbit pressupostari. “Ha de ser funcional, de qualitat, però correcte com són els estadis”, va assenyalar Marsol, que va afegir que “no ha de ser cap cosa de luxe”, respecte al cost que pot tenir la remodelació.

Per tant, hi ha l’opció que primer es fes la part del camp de futbol i la pista d’atletisme, i posteriorment les graderies i la resta d’aspectes que preveu el plec de bases. Entre ells hi ha una il·lu­minació comptatible amb la retransmissió internacional d’esdeveniments, una nova zona de vestuaris, lavabos per als assistents, un bar, una sala de premsa i una sala d’infermeria. Per ara, els únics terminis clars són que les idees s’han de presentar entre avui i el 9 de gener del 2020, i serà el proper equip comunal qui decideixi el guanyador, que rebrà un premi de 10.000 euros.

tracking