Els dubtes de Chato

La Llei de Funció Pública atorga com a màxim tres anys d’excedència als funcionaris que la sol·licitin i ell se’n voldria garantir quatre

Els dubtes de ChatoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salustià Chato segueix rumiant la possibilitat d’accedir al càrrec de secretari general de la Federació Andorra de Futbol (FAF) i, d’aquesta manera, acceptar l’oferiment que des de l’ens se li va traslladar en el seu dia. Els dubtes que ara mateix tindria Chato per donar el si definitiu a la FAF són de caire administratiu.

Etiquetes:

Segons recull un dels articles de la Llei de Funció Pública, el Govern només atorga, com a màxim, tres anys d’excedència a aquells funcionaris que la sol·licitin. Són tres anys innegociables i aquí és on residiria el dubte principal de Chato, ja que l’actual cap d’àrea del departament de Pressupost i Patrimoni es voldria sempre garantir una excedència de quatre anys i complir tota la primera legislatura d’Álvarez al capdavant de la FAF. D’aquesta forma, podria deixar de manera temporal i amb tranquil·litat la plaça que ostenta de funcionari a l’administració. En aquest punt hi ha la possibilitat d’aconseguir guanyar un any més i seria per raons d’estudi, una circumstància que, d’entrada, permetria sumar aquest any i després encadenar-lo amb els tres anys que ofereix el Govern. La proposta de l’administració, a l’hora d’atorgar les excedències, s’exposa a partir de dues casuístiques; per motius polítics, on es reserva la plaça durant dues legislatures, o per altres motius, però sempre sense reserva de plaça i durant un màxim de tres anys. Davant la impossibilitat d’aconseguir els quatre anys d’excedència que desitja, Chato es podria acabar de tirar definitivament enrere i no acceptar el càr­rec. Ara bé, en cas que l’exsecretari d’Estat d’Economia decideixi ocupar el càrrec de secretari general de la FAF durant els tres anys d’excedència que marca la llei, el seu retorn seria sempre, i en qualsevol cas, amb plaça consolidada, com a cap d’àrea, però mai com a director d’àrea. A més, i tal com va quedar clar el dia de la seva destitució per deslleialtat com a secretari d’Estat d’Economia l’11 de setembre passat, mai perdria el lloc com a funcionari, ja que es tracta d’una posició que es va guanyar gràcies a un concurs públic.

Per a la FAF és la figura ideal

La voluntat dels nous dirigents de la federació, encapçalada per Fèlix Álvarez, és que Chato prengui el relleu de Tomàs Gea, que es troba en arrest domiciliari acusat de blanqueig, administració deslleial, apropiació indeguda i frau a la CASS, en el marc de l’operació Cautxú. Tot i el contundent comunicat que la FAF va emetre l’endemà que el Diari publiqués el nom de Chato com el més ben posicionat per agafar el testimoni de Tomàs Gea, les seves opcions romanen intactes, sempre depenent de la decisió personal que el mateix Chato acabi prenent.

En aquest sentit, la federació segueix pensant que el cap d’àrea del departament de Pressupost i Patrimoni és la figura ideal i el candidat idoni per ocupar aquest càrrec de secretari general que, des que va esclatar l’operació Cautxú, ocupava Teresa Figueras.

Per als nous dirigents de la FAF, Chato és una persona amb experiència en el món federatiu internacional i amb bons contactes entre bambolines tant a la UEFA com a la FIFA, i també té coneixements d’idiomes estrangers. Ara, per tant, la pilota és a la teulada de Chato, que segueix desfullant la margarida.

DIMARTS VA SER PRESENT A L'ESTADI JOHAN CRUYFF DE BARCELONA COM A OBSERVADOR

Salustià Chato va exercir les funcions d’observador arbitral en el partit corresponent a la quarta jornada de la UEFA Youth League (la Champions juvenil) que va enfrontar l’FC Barcelona i l’Slavia de Praga dimarts passat a les 14.00 hores. L’enfrontament, corresponent al grup F de la competició continental i que va acollir l’Estadi Johan Cruyff de la localitat barcelonina de Sant Joan Despí, va acabar amb der­rota blaugrana per 2 a 3. L’àrbitre principal va ser el belga Nathan Verboomen, auxiliat pels assistents Florian Lemaire i Koen Thijs. Els tasques de quart àrbitre les va realitzar l’espanyol Víctor García Verdura i el delegat de la UEFA del partit va ser el gal·lès Philip Woosnam.

tracking