José Manuel Calderon es retira

El base anuncia que deixa les pistes però s’uneix a l’Associació de Jugadors

José Manuel Calderon es retira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Manuel Calderon va anunciar ahir la seva retirada del bàsquet en actiu per passar als despatxos, ja que a partir d’aquest mes passarà a ocupar el càrrec d’assistent especial de la directora executiva de l’Associació de Jugadors (NBPA), Michele Roberts. Enrere deixa l’espineta de no haver aconseguit un anell a la millor lliga del món en les 14 temporades que ha estat en actiu entre set entitats esportives, sent els Toronto Raptors, la seva primera casa, on més petjada ha deixat. Quan va acabar la seva etapa a l’equip canadenc era el màxim assistent històric de la franquícia i el tercer jugador amb més minuts. A més, Calderon té a dia d’avui el rècord en tirs lliures en una temporada, anotant 151 dels 154 que va intentar (98,1%) en el curs 2008-2009.

Etiquetes:

Amb la selecció espanyola, les medalles han arribat de manera constant, assolint-ne vuit. Va ser part de l’equip que el 2006 va assolir l’or al Mundial del Japó. A més, compta amb dues plates i un bronze en Jocs Olímpics, i un or, dues plates i un bronze en Campionats d’Europa. A nivell de clubs a Espanya, va ser campió de la Copa del Rei amb el Tau Vitòria la temporada 2003-2004. Tot aquest plamarès el fan ser considerat un dels millors bases espanyols, si no el millor.

Pel que fa a l’actualitat de l’NBA, Los Angeles Lakers van assolir la matinada passada el cinquè triomf consecutiu, davant dels Spurs, amb un Lebron James estel·lar (amb 21 punts, 13 rebots i 11 assistències), i es van situar líders de la conferència oest de l’NBA.

tracking