ACB Lliga Endesa

La ratxa de derrotes s'instal·la al Poliesportiu

El MoraBanc Andorra suma contra l’UCAM Múrcia la primera derrota al Poliesportiu a l’ACB en un duel tens

La ratxa de derrotes s'instal·la al Poliesportiu (86-89)Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va sumar ahir contra l’UCAM la tercera derrota consecutiva, i la primera en Lliga Endesa al Poliesportiu 86-89 en un partit dur i disputat, i en què els tricolors van tenir opcions fins al final tot i no fer un bon joc, però van veure’s condemnats per les desconnexions puntuals i per les errades clau en els moments decisius. Askia Booker, amb 33 punts, va ser un maldecap per als tricolors, i va acabar decantant el partit per als visitants.

Els tricolors van tenir un bon inici, amb tirs lliurats i bones accions interiors, i van arribar a agafar sis punts de marge just a l’inici en un duel que va arrencar amb un intercanvi de cops, però amb el MoraBanc tota l’estona al davant, i precisament així va tancar el quart 21-18. La tònica va mantenir-se a l’inici del segon quart, on els tricolors seguien manant al marcador tot i que el joc del MoraBanc no era res de l’altre món, com inidicaven, per exemple, les 10 pèrdues en els 16 primers minuts de partit. I a partir d’aquí, la clàssica desconnexió que tant mal està fent aquest curs als homes d’Ibon Navarro va fer que es passés de guanyar de sis punts a perdre de nou comandats per un superb Booker, amb 13 punts anotats per aquest període. No pintava gens bé la cosa, però encara sort que Moussa Diagne va maquillar-ho fins al 37-43 amb què es va arribar al descans amb un triple sobre la botzina, el primer que anota a la seva carrera.

L’ambient ja estava encès al Poliesportiu i va anar caldejant-se encara més amb algunes decisions arbitrals a la represa que el públic no veia justes, com una antiesportiva de Musli que sí que va semblar-ho, o una tècnica a Ibon Navarro per protestar tot seguit aquesta decisió. L’equip va encomanar-se de l’espurna de la graderia, i va canviar la cara fins a situar-se a només tres punts (63-66) a falta de l’últim quart.

La reacció tricolor seguia ben vigent, però cada cop que hi havia possessió per avançar-se, l’equip no estava encertat, mentre que Booker, a l’altra banda, sí que ho estava i anava complicant les coses als homes d’Ibon Navarro, fins que una cistella de Diagne empatava el partit, i un triple de Hannah situava els tricolors al davant (per primera vegada des del 25-24) a quatre minuts per al final. El duel mantenia un intercanvi de cops fins que un triple de Radoncic a 23 segons pel final deixava l’UCAM dos punts per sobre. Senglin a la jugada següent va cometre passes i va perdre la pilota. Hannah, amb un triple a dos segons pel final va tornar a dur l’esperança, però Townes no va fallar els tirs lliures de què va disposar i l’UCAM va ser el primer equip que assalta el Poliesportiu enguany a l’ACB. Diagne, amb 21 punts i 24 de valoració va ser, de nou, el millor jugador del MoraBanc.

L’aspecte positiu, sí és que n’hi ha, és que la competició no dona treva, i en 48 hores el MoraBanc Andorra torna a tenir partit, en aquest cas d’Eurocup, contra un equip ben dur de rosegar, el Mònaco de Dylan Ennis.

La ratxa de derrotes s'instal·la al Poliesportiu (86-89)