Olimpisme

Neguit pels terminis dels Serradells

Sílvia Riva admet que no tenen la certesa que la piscina estigui llesta per als Jocs del 2021

Neguit pels terminis dels SerradellsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poc més d’un any i mig per a la celebració dels Jocs dels Petits Estats d’Europa a Andorra, previstos per a final de maig i principi de juny del 2021, l’organització té un problema amb algunes de les instal·lacions que haurien d’acollir les diferents modalitats esportives. L’exemple més clar és la piscina dels Serradells, malmesa des de l’incendi del 22 de novembre de l’any passat, amb unes obres de reconstrucció que no avancen tal com estava previst. De fet, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va admetre ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que “encara no estem en disposició de saber amb certesa si disposarem d’aquesta instal·lació”, i tot seguit va afegir que “ens informen que segurament sí que serà així, però tenim una alternativa per si de manera aliena a la nostra voluntat no pogués tenir lloc als Serradells”.

Una altra de les instal·lacions que ha de ser reformada és l’Estadi Comunal Joan Samarra, i Riva va manifestar que “a la reunió del Patronat de la Fundació dels Jocs dels Petits Estats vam conèixer que s’intenta dur a terme una reforma i ara s’està estudiant si podria tenir lloc abans o després de l’esdeveniment, però estem molt atents sabent que és possible que alguna prova hagi de tenir lloc allà”, i va cloure que “es calendaritzaran les reformes que puguin tenir lloc en funció de l’esdeveniment dels Jocs dels Petits Estats”.

Durant la compareixença per presentar el 14è cicle de les beques ARA (Alt Rendiment d’Andor­ra), la ministra de Cultura i Esports també va explicar que les federacions de futbol i rugbi ja tenen l’esborrany del conveni d’ús de l’Estadi Nacional, i que en els propers dies o la setmana vinent se signarà.

Per últim, va destacar que “s’està fent un seguiment” sobre la possible presència d’Andorra a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus, però va admetre que “hi ha conteses polítiques al país veí que fan que no sigui de resposta immediata”.

EL 14È CICLE DE BEQUES ARA TINDRÀ 25.000 EUROS MÉS

El Govern destinarà 326.626 euros al 14è cicle del programa de beques ARA (Alt Rendiment d’Andorra), que suposa un increment de 24.750 euros respecte al cicle anterior. Se’n beneficiaran 49 esportistes, cinc menys que durant el període anterior. A aquestes xifres, però, caldrà afegir-hi l’import de les ajudes als esportistes d’estiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Marc i Òscar Casal, que van acabar la temporada fa tot just deu dies. Les beques ARA estan dividides en cinc programes: elit, plans especials, promeses, joves promeses i esport-estudi. Pel que fa a la primera, hi haurà un total de cinc becats, on destaca Mònica Doria, única esportista del país classificada per als Jocs Olímpics de Tòquio, i Irineu Esteve, que rebran una ajuda de 24.000 i 22.000 euros, respectivament. En aquesta categoria també hi ha Lluís Marín, Mireia Gutiérrez i Joan Verdú. Pel que fa al programa promeses, destinat a competidors de 18 a 25 anys, hi haurà un total de 28 esportistes becats, amb l’esquiador adaptat Roger Puig (14.000 euros) i els esquiadors d’alpí i d’estil lliure Axel Esteve i Carles Aguareles (10.000 euros cadascun) com els que rebran una beca més alta. Pel que fa a les promeses, es becarà 13 joves esportistes de 16 a 18 anys, on destaca la tennista Vicky Jiménez Kasintseva amb 14.000 euros. A més, tres esquiadors de muntanya rebran entre 1.500 i 6.000 euros de beca dintre dels plans especials, i 18 esportistes, la majoria esquiadors, s’acolliran al programa d’esport-estudi.

tracking