ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc surt derrotat de Sevilla (86-81)

Un MoraBanc Andorra bipolar torna a mostrar la versió més irregular i cau a San Pablo davant el Betis

L’aspecte camaleònic del MoraBanc Andorra fora de casa donaria per escriure un llibre. Ciclotímic fregant la desesperació, és capaç d’exhibir artistes de tots colors i, de vegades, és tan vulnerable lluny del Principat com gegant i intimidador abraçat al cosmos del Poliesportiu. Una derrota, a San Pablo, contra el Betis (86-81), motivada per una imatge irreconeixible a la primera part. Tova en defensa, despersonalitzada i amb una fluixa afinació de cara a l’anella -un pobre 36% en triples i un 39% en tirs de camp-.

No va saber, el MoraBanc, jugar amb les urgències del Betis, amb tres derrotes consecutives al pap, i el seu esforç va acabar amb una fosa a negre. Sense jugar un bon partit, va repuntar als dos darrers parcials i això va servir als tricolors per mantenir les constants vitals fins al final. Dos triples de David Walker i un Massenat sensacional, amb 7 punts, van sostenir el MoraBanc en un primer quart amb intercanvi de punyals. Quan semblava que els tricolors agafaven volada amb l’encert exterior (8-15), un parcial del Betis de 9-0, que es va ampliar a 13, va obligar Navarro a refredar el partit per intentar dominar el rebot defensiu. Un mateix patró s’havia anat repetint al full de serveis de l’equip verd-i-blanc en aquest inici de temporada i els va exorcitzar gairebé tots. El rebot -no havia guanyat encara cap enfrontament en aquest apartat- i l’últim quart esdevenien en una llosa per als andalusos. Aquí sí que els va afectar la psicosi. A la pintura, el Betis s’estava mostrant massa trencadís i ahir va marcar el ritme a la zona des del primer toc de botzina. Els andalusos van fer un pas endavant en agressivitat defensiva i encert i van curtcuitar els homes clau de l’equip andorrà. Demitrius Conger, amb 10 punts i dos triples al parcial inaugural, va escenificar una de les virtuts dels bètics; amb un 42% d’encert, ser un dels més inspirats de la Lliga Endesa des dels 6.75. Va reajustar les peces Navarro i va donar rodet a tot el roster, excepte Musli i Colom. Els de Curro Segura trobaven llançaments còmodes des de fora i als andorrans els costava puntejar aquest tir exterior. Els atacs del Betis sempre van ser anàrquics, però el MoraBanc no es trobava en defensa, minvava la seva punteria i el perímetre local treia fum (38-27). Les transicions ofensives i el ritme del Betis van ofegar el MoraBanc en una primera part en què els de Navarro poc més van imposar que llepar-se les ferides al vestidor (44-31). Un 0-10 de sortida al tercer quart semblava reanimar el malalt, més intens i compromès. Mentre l’equip buscava el llibre d’instruccions, el Betis va tornar a obrir forat (55-43). No va signar la redempció el MoraBanc, que continuava traient aigua i, a l’inici del darrer acte, el marcador era més benèvol que les sensacions (63-55). L’equip no va tenir respostes amb el vent a favor i quan el partit se li podia posar de cara va tenir tendència a la desconnexió. Amb tot, el MoraBanc va fer llarg l’últim quart i el Betis no va precintar el duel fins al darrer sospir.

LES CLAUS

La defensa

Molt tova durant la primera part i que va permetre al Betis jugar amb comoditat. El detall de fer la primera falta del segon quart a falta de 8 segons ja és prou aclaridor.

El rebot

El Betis era el pitjor equip de l’ACB en aquest apartat i es va imposar amb facilitat durant els dos primers quarts. La millora dels tricolors al segon acte va maquillar les xifres (36-31).

Últim quart

El morabanc es va arremangar i es va mantenir viu fins al final gràcies als 26 punts anotats en aquest tram. AJ Slaughter, amb 27 punts, va fer inútil qualsevol intent de reacció.