Eurocup

El MoraBanc guanya el Maccabi i suma la primera victòria a fora

El MoraBanc suma el primer triomf lluny del Poliesportiu després d’un gran duel contra el Maccabi Rishon Lezion

El MoraBanc guanya el Maccabi i suma la primera victòria a foraPHOTO RISHON

Per fi. El MoraBanc Andorra va sumar ahir a Israel la primera victòria de la temporada a domicili després de superar per 67 a 86 el Maccabi Rishon Lezion a la quarta jornada de l’Eurocup, en un duel força complet des de l’inici dels homes d’Ibon Navar­ro. Ahir, a canvi d’altres dies, com per exemple la setmana passada a Bolonya, els tricolors no van patir desconnexions letals d’aquelles que ja han costat derrotes aquest curs, i van saber administrar les àmplies rendes que van anar obtenint des de l’inici del matx fins al triomf.

A la prèvia del partit, el tècnic ajudant del MoraBanc Andorra, David Eudal, va assegurar que “hem jugat a pistes complicades i aquesta és la primera en què veiem opcions reals de victòria, però no serà gens fàcil”. I dit i fet. Els tricolors no van desaprofitar l’opció per sumar la victòria, i a sobre ho van fer amb força més facilitat de la que es podia preveure, ja que durant tot el partit els visitants van estar per sobre dels deu punts de marge i en molts moments aquesta diferència va ser més propera als 20.

Ja des de l’inici el MoraBanc va demostrar que era el dia per gua­nyar sí o sí, amb la feina de Diagne, i també amb un gran encert des de la línia dels 6,75 metres, amb triples de Sy, Jelínek o Massenat que van ajudar a obtenir les primeres rendes. Però més enllà de l’aspecte ofensiu, els tricolors van mostrar una gran solidesa defensiva des de l’inici que va fer que el conjunt israelià es quedés en només vuit punts al primer quart (8-21). La renda dels visitants va seguir augmentant durant el segon quart, on els tricolors van seguir jugant a un gran nivell, i van arribar al descans amb 15 punts de diferència i el partit ja mig resolt (32-47).

El Maccabi Rishon Lezion va buscar una reacció a la represa, però seguia totalment superat pel MoraBanc Andorra, que continuava fent un duel seriós tant en l’aspecte defensiu com en l’ofensiu, i es distanciava fins als gairebé 20 punts abans de l’últim quart (50-67). A l’últim els israelians van sortir millor i van reduir la diferència fins als 13 punts aprofitant un petit mal moment del MoraBanc, però la victòria no va acabar perillant.

Clevin Hannah va ser l’MVP del partit amb 13 punts, un rebot, 9 assistències i 19 de valoració, i també van tenir una bona actuació Moussa Diagne i David Jelínek amb 16 de valoració cadascun. Però el partit d’ahir va tenir dos noms propis, Frantz Massenat i Raimon Carrasco. El primer va fer, per fi, un pas endavant després d’unes quantes males actuacions en els matxs anteriors, i el segon, va disputar els seus primers minuts, o segons, per ser més concrets, amb la samarreta del primer equip del MoraBanc.

Els tricolors ja han demostrat que saben guanyar a fora i ara el que han de fer és demostrar diumenge contra el Betis que no ha estat una anècdota.