ACB Lliga Endesa

Prova de foc per al fortí

El MoraBanc Andorra rep el San Pablo Burgos de Joan Peñarroya, que encara no coneix la derrota aquest curs i és colíder amb el Madrid

Prova de foc per al fortí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta avui (18 hores) una altra prova de foc per al seu fortí, només dues setmanes després de superar a tot un FC Barcelona. No obstant, contra el San Pablo Burgos és un altre tipus de test perquè s’enfronta a un equip que pot convertir-se en un rival directe per la classificació a la Copa del Rei i al play-off, si es compleixen els pronòstics que situen els dos equips lluitant pel top-8. I tot apunta que els burgalesos no només compliran, sinó que superaran amb escreix les previsions. De moment, quatre victòries en quatre partits a la Lliga Endesa (cinc comptant el de la Baksetball Champions League) i coliderat amb el Reial Madrid. Un inici immaculat d’un club que ha confeccionat una gran plantilla amb un líder de referència: un tal Joan Peñarroya.

Malgrat rebre un rival que ha estat molt sòlid en el seu tram inicial de campanya, el MoraBanc també s’ha guanyat el dret a ser considerat un dels favorits a lluitar amb els de dalt, almenys quan juga al Poliesportiu, el seu particular fortí en el qual s’ha mostrat intractable fins al moment. “Hem sigut bastant clars des del principi que volem guanyar tots els partits de casa”, remarcava ahir Dejan Todorovic en la roda de premsa prèvia al partit d’avui. Una situació que també tenen clara des de Burgos. El mateix Peñarroya va assenyalar ahir que “jo crec que a Andorra tenen clar que s'han de fer forts al Principat” i a més va destacar que “coneixent jo com conec aquella casa, segur que aquest partit el tenen marcat amb vermell com un partit important”. Però a la seva antiga casa també són conscients del rival que tindran al davant avui. “És el líder de la lliga amb el Madrid i segurament els dos tenen el millor atac. És el segon equip en percentatge de triples i això dona una pista de com juga el Burgos. També crec que tenen molt poder físic”, descrivia ahir Ibon Navarro.

EL SEGON RETORN

La d’avui serà la segona vegada que Joan Peñarroya trepitgi el Poliesportiu després d’haver tancat la seva etapa al Principat. En la primera, a l’inici del curs passat, es va endur la victòria amb el Baxi Manresa. “El Joan va guanyar aquí en un partidàs del seu equip i el Burgos va perdre, no crec que tingui gaire importància”, va comentar en referència a la temporada passada Ibon, que va afegir que “ell és un gran entrenador, molt estimat aquí i amb raó, però ara és el contrari i hem d'intentar guanyar-lo”.

APARTAT DEL GRUP

Musli tornarà a ser baixa, però Ibon confia que no vagi per llarg Ibon Navarro va explicar ahir que “no crec” que Dejan Musli pugui jugar avui contra el Burgos, però a la vegada es va mostrar confiat que les molèsties del pivot no s’allarguin i aviat pugui tornar a estar disponible. De moment, no s’ha entrenat amb l’equip i treballa a part del grup. El serbi pateix una fissura a les costelles des de principis d’aquest mes, just abans de rebre l’FC Barcelona. Es va perdre aquell duel i tres més, comptant els d’Eurocup i ACB. Amb el d’avui, seran cinc els partits en què ha estat baixa.

tracking