Sense premi (2-0)

Andorra cau a domicili contra Islàndia després d’una bona primera meitat en què va gaudir d’un parell d’ocasions per marcar

Sense premi (2-0)FEDERACIÓ ISLANDESA DE FUTBOL

La selecció absoluta va caure ahir contra Islàndia (2-0) a la vuitena jornada del Preeuropeu 2020, en un duel en què va gaudir d’ocasions per marcar però que es va acabar desequilibrant a favor del conjunt nòrdic gràcies a les dianes d’Arnór Sigurdsson i Kolbeinn Sigthórsson.

No s’havia arribat ni als tres minuts quan els locals van tenir una clara ocasió amb una rematada de Sigthórsson a la sortida d’un córner que va treure Jose Antonio amb una mà espectacular, però la selecció no va ensorrar-se, ni de bon tros, i va gaudir d’un doble oportunitat per avançar-se al Laugardalsvöllur. Primer Jordi Aláez va recuperar una pilota i va penetrar per la banda cercant la passada de la mort, i just al córner següent, Marcio Vieira va rematar de xilena un xut que va desviar la defensa.

El partit seguia el guió previst amb Islàndia dominant i gaudint d’oportunitats, tot i que cap de clara, i amb Andorra aguantant al darrere i intentant sortir al contraatac. En una d’aquestes ocasions, Andorra va demanar un penal que l’àrbitre no va xiular, mentre que a l’altra àrea els islandesos van reclamar un lliure indirecte per una cessió de Joan Cervós a Gomes.

El matx continuava avançant sense gols i semblava que seguiria així fins que Arnór Sigurdsson va obrir el marcador. Pálsson va centrar des de la banda dreta i després d’un intent de rematada de Sigthórsson que va treure Max Llovera, la pilota va caure-li morta al davanter del CSKA de Moscou per fer el primer gol de la nit, amb què es va arribar al descans.

A la represa també va començar millor Islàndia, que en botes de Gylfi Sigurdsson a un xut de falta directa, va ser el primer a avisar, tot i que Jose Antonio va poder rebutjar el seu xut, i tot seguit va respondre Àlex Martínez, que ho va intentar amb un xut que va acabar sortint desviat. Tal com anava avançant el partit els locals es trobaven més a gust sobre la gespa i ho demostraven amb més domini i ocasions més clares, fins que al minut 65 van deixar el partit quasi sentenciat gràcies a Sigthórsson, que va aprofitar una excel·lent passada a l’espai per superar primer Ilde Lima i Max Llovera, i després Gomes amb una rematada ajustada. Precisament el porter tricolor va tornar a ser protagonista, ja que va aturar un nou penal en aquest Preeuropeu, en aquest cas a Gylfi Sigurdsson, amb una magnífica intervenció.

Koldo Álvarez va moure la banqueta cercant una reacció tricolor i la selecció va fer un petit pas endavant amb alguna tímida aproximació, però seguien sent els locals els que portaven el pes del partit. El marcador ja no es va tornar a moure tot i les clares ocasions d’Islàndia, amb un llançament de falta de Sigurdsson que es va estavellar al pal inclòs.

Després d’aquesta fase històrica amb el triomf contra Moldàvia, la selecció s’atura fins al novembre, quan s’enfrontarà a Albània i Turquia.